IŞİD, El Bab'ta sivilleri hedef aldı

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda IŞİD'e ait 113 hedef topçu birlikleri tarafından vuruldu. Sıkışan teröristlerin, sivilleri El Bab'da kalmaya zorluyor. Bölgeden kaçmaya çalışan 30 sivil, IŞİD'ın patlayıcılarıyla hayatını kaybetti

IŞİD, El Bab'ta sivilleri hedef aldı

Fırat Kalkanı Harekâtı 125. gününde... Türk Silhalı Kuvvetleri, El Bab kent merkezine hakim tepelerde kontrolü sağladı. Şehir kuşatıldı. Çatışmalar kent merkezinde yoğunlaştı.

El Bab'da tespit edilen 113 IŞİD hedefi topçu birlikleri tarafından vuruldu. Örgütün kullandğı çok sayıda sığınak, barınak, mühimmat depoları ve uçaksavar silah mevzii imha edildi. Çatışmalkarda iki ÖSO mensubu yaralandı.

Kentte sıkışan IŞİD'lilerin sivilleri tehdit ederek El Bab'da kalmaya zorladıklerı, ana yol ve sokaklarda çok sayıda barikat ve engeller kurarak sivilleri çıkışını engelledikleri belirlendi.

Yapılan istihbarat çalışmalarında, IŞİD'in bölgede çok sayıda mayın ve el yapımı patlayıcı kullanarak tuzak hazırladığı, bu nedenle yaşanan patlamalarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği tespit edildi. Genelkurmay tuzaklanan patlayıcıların fotoğraflarını da paylaştı.

Fotoğraflarda, çimentoyla dondurularak taş süsü verilmiş ve bir ağacın altına yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı görülüyor.

Tuzaklanan bir el yapımı patlayıcı da sivillerin kaçmaya çalıştığı bir sırada patlatıldı. En az 30 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda sivil de yaralandı.

Örgütün evlerin duvarlarında delikler açarak silah mevzii haline getirdiği belirlendi. Güvenlik kaynakları, aynı taktiği Güneydoğu'da Cizre, Nusaybin, Sur gibi bölgelerde de PKK tarafından kullanılmasına dikkat çekti.

IŞİD'in, evlerin kapı önlerine düzenli ordu birliklerinin kullandığı RDX türü patlayıcılar yerleştirdiği, patlayıcıların her birinde en az 400-500 demir bilye kullanıldığı da istihbarat raporlarına yansıdı.

Mehmetçik bölgede patlayıcıları tek tek imha ederek ilerliyor. El Bab'ta dün 74 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Öte yandan El Bab’da düzenlediği saldırıda yaralanan bir asker, tedavi gördüğü Gaziantep’te kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

ulusalkanal.com.tr

tsk suriye Fırat Kalkanı el bab