Hrant Dink davası başladı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada kamu görevlileri ilk kez hakim karşısına çıktı. Birleşen davaların ilk duruşmasına cinayette ihmali olduğu belirtilen dönemin kamu görevlileri diğer sanıklarla birlikte katıldı. Böylece ilk kez Celalettin Cerrah, Ramazan Akyürek, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal aynı sanık sandalyesinde yer aldı.

Hrant Dink davası başladı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Cinayeti'ne ilişkin birleşen iki davanın ilk duruşması görüldü. Dönemin kamu görevlileri Celalettin Cerrah, Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer gibi isimler ilk kez Erhan Tuncel ve Yasin Hayal ile aynı sanık sandalyesine oturdu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya cinayet davasında yargılanan isimler ve cinayette ihmali olduğu belirtilen dönemin kamu görevlieri birlikte katıldı.

8'i tutuklu 34 sanığın yargılandığı davada hakim karşısına çıkan kamu görevlileri arasında eski İstanbul Emniyet Müdür Celalettin Cerrah, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstanbul İstihbarat Dairesi Başkanı Ali Fuat Yılmazer, eski İstanbul İstihbarat Şubesi Müdürü Ahmet İlhan Güler, eski Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski Emniyet İstihbarat Şubesi Müdürü Sabri Uzun yer aldı.

Hrant Dink cinayetinde tetiği çeken Ogün Samast duruşmaya katılmazken, diğer sanıklar Yasin Hayal ve Osman Hayal duruşmada hazır bulundu. Cinayetin azmettiricisi olmakla suçlanan ve kamuoyunda "büyük ağabey" olarak bilinen Erhan Tuncel duruşmaya katılan isimlerdendi.

Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç duruşmaya gelmedi. Başka suçtan tutuklu Ali Poyraz, Taner Bülent Demirel, Osman Gülbel ve tutuksuz sanık Hamdi Egebatan ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile duruşmaya dahil oldu. Mahkemeye katılmayan Dink ailesini ise avukatları temsil etti.

Duruşmada Sabri Uzun'un talimat ile alınan ifadesi okundu. Uzun'un ifadesinde "Trabzon'dan gönderilen 17 Şubat 2006 tarihli F4 raporundan hiç haberim yoktu" dedi. Bu konuyu bana aktarması gereken kişi Ali Fuat Yılmazer'dir diyen Sabri Uzun, "Bu rapor bana hiç gelmedi" ifadelerini kullandı.

Dink Davası'nın ilk gününde sanıklar, reddi hakim talebinde bulundu. Dava 3 gün sürecek.

ulusalkanal.com.tr

Hrant Dink davası başladı