İHA'dan sonra İKA

Türkiye'nin ilk insansız kara aracı için Aselsan ve Katmerciler imza attı. Yerli üretim olan İnsansız Kara Aracı, 2021 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek. İnsansız kara aracına silah sistemleri de monte edilecek.

İHA'dan sonra İKA

Terör örgütlerinin moralini bozacak bir araç daha Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine giriyor. Türkiye, insansız hava araçlarından sonra şimdi de insansız kara aracını üretiyor. Dünyada az örneği olan insansız kara aracı yerli üretim olacak.

ASELSAN ve Katmerciler ortaklığı ile yürütülen projede imzalar atıldı. Silahlı insansız kara aracına, "İnsansız mini tank" adı verildi.

İnsansız mini tank muadilleri arasında üstün özelliklere sahip. Araç uydu bağlantısı ile çok uzak mesafelerden kontrol edilebiliyor.

Çeşitli silah sistemlerinin monte edilebildiği mini tank düşük termal iz özelliği taşıyor. 3 ton ağırlığında olan araç gece çalışabiliyor ve zorlu hava koşullarına da dayanıklı.

Elektrikli ve hibrit model seçenekleri bulunan araç aynı zamanda keşif gözetleme aracı olarak da kullanılabilecek.

Zorlu arazi koşullarında ağır yükleri taşımaya da yardımcı olacak olan araç terör operasyonlarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel ihtiyacını da azaltacak.

Seri üretimine başlanacak olan İnsansız mini tank 2021 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmeye başlanacak.

ulusal.com.tr

ASELSAN insansız kara aracı katmerciler