2010 KPSS'de toplanan paraların gönderildiği adresler tespit edildi

2010 KPSS soruşturmasında savcılık, o yıl sınava girenlerden toplanan paraların Amerika ve Kanada'ya aktarıldığı tespit etti. Eğitim Bilimleri sınavına giren 52 şüphelinin aktardığı 360 bin lira, F tipi örgüt ile bağlantılı olan ABD ve Kanada'daki dernek ve kuruluşlara gönderildi.

2010 KPSS'de toplanan paraların gönderildiği adresler tespit edildi

2010 KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında yeni bilgiler ortaya çıktı.

O dönemde toplanan paraların F tipi örgüt ile bağlantılı olan ABD ve Kanada'daki bazı kuruluş ve derneklere aktarıldığı belirlendi.

Savcılığın, şüphelilerin tutuklanması talebiyle gönderdiği sevk yazısında, 2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girip 100 ve üzeri net yapan şüphelilerin aralarındaki telefon trafiği de yer alıyor.

Rapora göre, sınava giren 52 şüphelinin aktardığı paralar, soruşturma kapsamındaki sınava girmeyen 17 kişide toplandı.

İşte, F Tipi Örgüt ile bağlantılı oldukları öne sürülen paraların aktarıldığı dernek ve kurluluşlar:

Buna göre, Ramazan Ö'nün 325 bin 609 lirayı Kanada-Türkiye Dostluk Derneği'ne gönderdiği tespit edildi.

Sınava girmeyen ve paraların toplandığı 17 kişiden Fedai Ö, 15 bin 711 lirayı F Tipi Örgüt ile bağlantılı olduğu ileri sürülen ABD'deki Metropolitan Education, Consulting Services'e yolladı.

MASAK raporuna göre, yine sınava girmeyen Süleyman Ö. 12 bin 247 lirayı, F Tipi Örgüt ile bağlantılı olduğu öne sürülen ABD'deki Well-Spring Cultural Education'a, Recep U. ise 6 bin 943 lirayı Brooklyn Amity School'a aktardı.

Sevk yazısında, aralarında, "Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara "kumpas" kurulduğu iddiasıyla tutuklanan Mehmet Baransu'nun ağabeyinin eşi A.B. ve kayınbiraderinin eşi A.A.'nın da olduğu şüphelilerin HTS kayıtları da var.

ulusalkanal.com.tr