Sınırı aşan mermiler Akçakale'ye düştü! İlçede bu anons yapılıyor

Dünyanın beklediği Suriye'de ateşkes bugün başladı. Ancak çatışmalar durmadı. Suriye ordusu, Türkmendağı bölgesinde terör gruplarıyla çatıştı. Çatışmalardan seken 5 top mermisi Hatay Yayladağı'na düştü. IŞİD de PYD'nin ele geçirdiği Tel Abyad'a saldırı başlattı.

Sınırı aşan mermiler Akçakale'ye düştü! İlçede bu anons yapılıyor

Suriye'de ateşkes başladıktan sonra da çatışmalar devam etti.

IŞİD, PYD'nin ele geçirdiği Telabyad ve Siluk kasabalarına ağır silahlarla saldırı başlattı. Çatışmaların yoğunlaşması üzerine sık sık sınırı aşan mermiler Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne düşmesi üzerine halk geceyi tedirgin geçirdi.

Bu sabah ise Suriye resmi haber ajansı SANA, Hama kentinde bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu 2 kişinin öldüğünü duyurdu. Yetkililer, saldırının gece saatlerinden itibaren yürürlüğe giren ateşkesin ardından gerçekleştirilmesine dikkat çekti.

En yoğun çatışmalar Türkmendağı bölgesinde yaşandı. Suriye ordusu ile terör grupları arasındaki çatışmalar Kelez ve Karamanlı köylerinde devam etti.

Çatışmalardan seken 5 top mermeisi Yayladağı ilçesinin Kışlak ve Uğuryol mahalleleri yakınlarındaki boş araziye düştü. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayın ardından, sınırda görevli askerler angajman kuralları kapsamında Suriye tarafında topçu atışları yaptı.

SINIRI AŞAN MERMİLER İKİ EVE İSABET ETTİ

Gece süren çatışmalar sırasında sınırı aşan mermiler Şanlıurfa Akçakale Yeni Mahalle'de birbirine komşu olan Mustafa Altun ile Halil Sökmen’in evine isabet etti. Mermilerden birisi isabet ettiği camı parçalarken, diğeri ise duvara isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı olaylarda Altun ve Sökmen ailesi fertleri tedirginlik yaşadı. Sınırı aşan ve evlerinin camına isabet eden mermiyle korku yaşadıklarını anlatan Mustafa Altun, "Gece uyurken saat 03.00 sıralarında sese uyandık. Mermi bizim evin camına isabet etmişti. Çok korktuk ve hemen odamızı değiştirdik. Sabah baktığımızda odada kırk cam parçaları ile mermi çekirdeğini bulduk" dedi.

Öte yandan Telabyad'da zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ederken, sınır hattındaki güvenlik önlemleri de en üst düzeyde tutuluyor.

UYARI YAPILIYOR: DIŞARI ÇIKMAYIN

Çatışmalar nedeniyle Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki vatandaşlardan sokağa çıkmamaları istendi.

Anonslarda çatışmalarda kullanılan mühimmatın zaman zaman sekerek Türkiye tarafına isabet ettiği, bu nedenle vatandaşların can ve mal güvenlikleri için mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları yönünde ikazlar yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

tsk harekete geçti