Sınavdaki din sorularını "imam bile bilemez"

Ortaöğretime geçiş sınavında belirleyici sorular, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden geldi. En çok yanlış din sorularında yapılınca, eşit puanlardaki binlerce öğrencinin sıralamasını da etkiledi. Uzmanlar bazı soruları, imamların dahi yanıtlamakta güçlük çekeceğini vurguladı.

SBS yerine bu yıl ilk kez yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavının belirleyici dersi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi oldu.

Din Kültürü sınavında oldukça zor sorular yöneltildi. Sorular, ezbere dayalı ve "Din Kültürü" yerine "İslam Bilgisi" ağırlıklı olunca, bu bölümde birçok yanlış cevap verildi.

Sınav sistemine göre, en fazla yanlış cevap verilen sorular, "belirleyici soru" oluyor. Yani eşit puandaki binlerce öğrenci arasından, o soruyu doğru yanıtlayan sıralamada öne geçiyor.

Uzmanlar, soruların niteliğini çarpıcı örneklerle anlatıyor.

Eğitim İş yöneticisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Cemil Kılıç, konuların din felsefesini anlatmaya yönelik değil, ezbere dayalı olduğunu söyledi.

Örneğin sınavda, "Hac'da gerçekleştirilen ritüeller" soruldu. O sorulardan biri de, "Hacca gitmek" anlamına gelen, "Beytullah'a yüz sürmek" oldu.

ulusalkanal.com.tr