TBMM, Yeni Meclis Başkanı'nı yarın seçecek

26. dönem milletvekilleri yeni Meclis Başkanı'nı yarın seçecek. Meclis Başkanlığı için AKP'nin adayı İsmail Kahraman, CHP'nin adayı Gülsün Bilgehan MHP'nin adayı ise Yusuf Halaçoğlu. HDP'nin ise Dengir Mir Mehmet Fırat Meclis Başkanlığı'na aday.

TBMM, Yeni Meclis Başkanı'nı yarın seçecek

Meclis'teki siyasi partiler yarın yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçimlerine hazırlanıyor.

Meclis Başkanlığı için partilerin adayları hazır. AKP 7 Haziran seçimi sonrası İsmet Yılmaz'ı aday göstermiş ve Meclis Başkanlığı seçimini kazanmıştı. Bu kez AKP'nin adayı İsmail Kahraman.

CHP ise Meclis Başkanlığı'na Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan'ı aday gösterdi. Bilgehan'ın adaylık başvurusunu CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Özgür Özel yaptı.

MHP'de Meclis Başkanlığı'na Yusuf Halaçoğlu aday oldu. HDP'nin adayı ise AKP'nin de kurucularından olan Dengir Mir Mehmet Fıra.

Meclis Başkanlığı seçiminde ilk iki turda adayların 367 oy alması gerekiyor. Adaylardan hiçbirinin bu sayıya ulaşamaması halinde üçüncü tur seçim yapılacak.

Üçüncü turda seçilebilmek için adaylardan herhangi birinin 276 oy alması gerekiyor. AKP'nin 317 milletvekili bulunduğu için İsmail Kahraman'ın da üçüncü turda seçilmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

tbmm