Fransa'ya şok rapor! 'Fransız askerleri çocuklara tecavüz etti'

Fransa askerlerinin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki çocuklara, barış gücü görevi esnasında tecavüz ettiği ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler raporuna giren tecavüz skandalı ile ilgili Paris Başsavcılığı ön soruşturma başlattı.

Fransa'ya şok rapor! 'Fransız askerleri çocuklara tecavüz etti'

Birleşmiş Milletler'de çalışan Anders Kompass'ın sızdırdığı raporda, Fransız askerlerinin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki çocuklara, barış gücü görevi esnasında tecavüz ettiği ortaya çıktı. Raporun Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve Aids Free World tarafından hazırlandığı açıklandı.

İngiliz Guardian Gazetesi'nin haberine göre, askerlerin aralarında 9 yaşında olanların da bulunduğu çocuklara Bangui’deki bir bakım merkezinde tecavüz etti. Raporda, Fransız askerlerinin Aralık 2013 ile Haziran 2014 arasında, Afrikalı çocukları gıda ve parayla kandırarak istismar ettiği ve 10 çocuğa tecavüz edildiği vurgulandı.

Paris Başsavcılığı konuyla ilgili ön soruşturma başlattı. Fransız yetkililerinin konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Savunma Bakanlığı, gerçeğin ortaya çıkması için gerekli önlemleri aldı ve almaya da devam edecek. Eğer doğruluğu kanıtlanırsa, sorumlulara en ağır yaptırımların uygulanmasından emin olunacak” denildi.

ulusalkanal.com.tr

fransa fransız askerleri Çocuklara