Medvedev'e o fotoğraflar soruldu

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Suriye'deki iskence yapılarak öldürülen kişilere ait olduğu iddia edilen belgeleri değerlendirdi. Medvedev, "Deliller yasal süreçle ispat edilmeli. Ancak bu resimler ışığında, biz öyle düşünüyoruz diye, Suriye Rejimini, Esad'ı, temsilcilerini ve hatta 'sözde' muhalif savaşçıları suçlayamayız" dedi.

Medvedev'e o fotoğraflar soruldu

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, CNN'e verdiği röportajda Suriye'de işkence edilerek öldürüldüğü iddia edilen kişilere ait fotoğrafları değerlendirdi.

Fotoğrafları inceleyen Medvedev, kendisinin hukuk eğitimi aldığını ve aldığı eğitime göre "mahkemece kanıtlanmadan kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini" söyledi.

Bu kuralın sıradan vatandaşlara olduğu gibi devlet başkanlarına da uygulanması gerektiğini belirten Medvedev, eğer Birleşmiş Milletler ya da başka bir kuruluş tarafından oluşturulan mahkemece savaş suçu işlendiği kararına varılırsa o zaman sorumluların tespit edilebileceğini dile getirdi.

Bunun dışındaki iddiaların "spekülasyonlar dizisi" olacağını iddia eden Medvedev, "Suriye krizinde bir çok kurban var. Bunlar çok üzücü ancak belirli bir yerde kurbanların bulunması bunların sorumlusunun Suriye rejimi olduğu anlamına gelmez" dedi.

Medvedev, "Evet bunlar suç delili ve bu deliller yasal süreçle ispat edilmeli. Ancak bu resimler ışığında, biz öyle düşünüyoruz diye, Suriye rejimini, Esad'ı, temsilcilerini ve hatta 'sözde' muhalif savaşçıları suçlayamayız. Tüm protokollere uymalı, deliller için veri tabanı oluşturmalı ve bunlar gelecekte kullanılmalı" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

rusya fotoğraf esad Medvedev cnn syria