En çok onlar etkilenecek

2015-2016 eğitim öğretim yılı 28 Eylül'de başlayacak. Tartışmaları bitiren resmi açıklama Milli Eğitim Bakanlığından geldi. Karar 14 Eylül tarihini ileri çekilmesini isteyen turizimcileri sevindirirken, kırtasiyecileri üzdü.

Okullar bu yıl 28 Eylül tarihinde açılacak.

Talep, turizmcilerden geldi. Turizmcilerin talebini gündeme getiren isim Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'ti.

Konu değerlendirmeye alındı. Bir taslak hazırlandı ve Başbakanlığa gönderildi. Okullara ilişkin kararı dünkü MYK toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı da yazılı bir açıklamayla kararı duyurdu. Bakanlık, 2015-2016 eğitim öğretim yılının 28 Eylül'de başlayacağını açıkladı.

Buna göre, 2 hafta yapılamayan dersler için yoğunlaştırılmış program uygulanacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları, okulların ilk haftasında yapılacak.

Karar turizmcileri sevindirdi ancak kırtasiyecileri üzdü. Kırtasiyeciler karara tepkili. Çünkü eğitim-öğretim dönemi öncesinde mallar alındı, vadeler 14 Eylül'e göre planlandı.

Tarih değişince planlar da bozuldu.

Tüm Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Vecdet Şendil Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, "2 haftalık erteleme kırtasiye sektörü için çok büyük bir darbedir" dedi.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr