Baykal, İnce krizi için devrede

Parti kurma hazırlığında olduğu belirtilen Muharrem İnce önümüzdeki hafta Ankara’da iddialara ilişkin açıklama yapacağını bildirdi. Kendisine yönelik “CHP’yi bölüyor” eleştirilerine, “Kim hain, kim bölücü herkes önümüzdeki haftayı beklesin” yanıtını verdi. Bu arada CHP'deki İnce krizi için eski genel başkan Deniz Baykal'ın da devreye girdiği belirtiliyor.

Baykal, İnce krizi için devrede

İnce, hakkında iddialara ilişkin açıklama yapacak.

Parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce yeni açıklamalarda bulundu. CNNTürk’e konuşan İnce, CHP’yi böleceğine yönelik söylemlere yanıt verdi. İddialarla ilgili açıklamayı Ankara’da yapacağını duyurdu.

İnce CHP’ye küskün müsünüz sorusuna ise “hayır” cevabını verdi.

İnce’nin basın toplantısını Perşembe günü saat 11’de Ankara’da Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenleyeceği konuşuluyor.

CHP’deki İnce krizi için önemli isimlerin devreye girdiği kulislere yansıyan bilgiler arasında. Eski CHP Genel Başkanları Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın'nın, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceği belirtiliyor.

Öte yandan Muharrem İnce sosyal medya hesabından da açıklamalar yaptı. CHP’li Yaşar Okuyan, İnce'nin arkasında hükümete yakınlığıyla bilinen iş insanı Mehmet Cengiz'in olduğunu iddia etmişti. İnce, bu iddiaya yargı yolunu göstererek yanıt verdi. “Elbise değiştirir gibi parti değiştiren siyasi mevta Yaşar Okuyan’ın hakkımda söylediği yalan ve iftiralarla ilgili dava açacağım” dedi.

ulusal.com.tr

chp parti muharrem ince