Türkiye yaşlılarımızla omuz omuza

Koronavirüs önlemleri kapsamında, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan yurttaşların sokağa çıkmaları yasaklandı. İhtiyaçlarının karşılanması için de kamucu bir anlayışla çeşitli hizmetler sunuluyor. Toplum kenetlenmiş durumda. Bir de bu tablonun dışında kalanlar var. Sosyal medyada yaşlılarımızla, değerlerimizle adeta alay ediyor, bundan da prim sağlıyorlar. Ancak yaptıkları yanına kalmıyor.

Türkiye yaşlılarımızla omuz omuza

Onlar, yarınlarımızı kuran atalarımız. Onlar tarihimiz, değerlerimiz... Engin bilgi ve birikimlerinden öğreneceğimiz daha çok şey var. Ve onlara en çok el uzatılması gereken günlerden geçiyoruz.

'İleri' yaşta ki büyüklerimiz, salgından etkilenme tehlikesi ile karşı karşıya. Bir yandan da yalnızlıkla mücadele ediyorlar.

Evden çıkılmaması kararı, Ayşe teyzemizin, Fatma Nenemizin, Mehmet Dedemizin, daha uzun uzun yıllar aramızda olmaları için alındı. Bu önlem, toplumsal ve kamusal dayanışmayı da beraberinde getirdi.

Kamu kurumları yurdun dört bir yanında, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanlar için seferber oldu.

Mahallesinde yaşlı komşularının kapılarını çalan ve alışverişlerini yapan yurttaşların sayısı her geçen gün artıyor.

Tüm bunlara karşın, sokakta gördükleri yaşlı yurttaşlarla ve onların temsil ettiği değerlerimizle alay edercesine çekim ve paylaşım yapanlar da oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından işte o paylaşımları kast ederek, "65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunacaklardır" yorumu yaptı. Soylu gibi binlerce sosyal medya kullanıcı da bu tür tutumları şiddetle kınadı.

Ankara'da kendisine polis süsü vererek, hastane yolunda ki yurttaşı rencide eden ve bunu da sosyal medyada paylaşan kişi hakkında İçişleri Bakanlığı işlem başlattı.

Konu ile ilgili bir tepki de İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, paylaşımları hadsizlik olarak değerlendirdi. Altun, "Bilinmelidir ki bu saldırganlığa ve ayrımcılığa göz yuman, alkış tutan herkes dayanışma ruhumuzu zedelemektedir. Büyüklerimize destek olan, onların alışverişlerini yapan, halini hatırını soran vatandaşlarımız ise öz değerlerimizin neferleridir." ifadelerini kullandı.

Altun ayrıca, "Büyüklerimizi taciz eden, onları küçük düşürmeye çalışan, rızaları olmaksızın görüntüleyen, sosyal medyada alay ve linç konusu yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. COVID-19’a karşı mücadelemiz devlet-millet birlikteliğiyle kararlılıkla sürmektedir." ifadelerine yer verdi.

ulusal.com.tr

koronavirüs