Yeni kurulan partiye onay verilmedi!

Kuruluş belgelerini İçişleri Bakanlığı'na veren kısa adı PAK olan Kürdistan Partisi kurucularına başvuru sonrası "alındı" belgesi verilmedi. Bakanlığı yetkililerinin "incelemeyi yapıp bilgilendireceğiz" sözünü yeterli bulmayan parti kurucuları, Bakanlık hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeni kurulan partiye onay verilmedi!

Parti kurdular, adını da Kürdistan Özgürlük Partisi koydular. Türkçe kısaltmasına ek yapılabilir endişesi ile parti adını Kürtçe seçtiler kısaltmasını ise PAK olarak belirlediler. Ancak PAK kurucuları, İçişleri bakanlığına başvuru dilekçesini verir vermez mağduriyet edebiyatı yapmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyet'inde seçimlere girmek isteyen ve ayrı devlet vaat eden ayrılıkçı Kürt partisi PAK'ın kurucuları, kuruluş belgelerini İçişleri Bakanlığı'na teslim ettiler ancak başvuru için "alındı" belgesi alamadılar.

Bakanlık yetkilileri parti kurucularına "İncelemeyi yapıp sizi bilgilendiririz" dediler. Ancak parti yöneticileri bu cevaptan memnun kalmadı ve ilk mağduriyet çıkışlarını yaptılar.

PAK yöneticileri kendilerine alındı belgesini vermeyen İçişleri Bakanlığı Partiler Masası Gizli Evrak Bürosu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kuruluşunu 19 Ekim'de ilan eden PAK, Kürtler'in ayrı devlet kurabilme hakkını savunuyor. "Ayrılıkçı" kimliğini henüz kurulmadan açıkça ortaya koyan PAK'ın kurulması, Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı.

ulusalkanal.com.tr