Doğu Perinçek Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervini değerlendirdi

Doğu Perinçek Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervini Ulusal Kanal'da değerlendirdi. Perinçek, "Türkiye’nin büyük cevherine ve üretim kabiliyetine güveniyoruz" dedi

Doğu Perinçek Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervini değerlendirdi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Karadeniz’de bulduğumuz doğalgaz rezerviyle ilgili Ulusal Kanal Ana Haber’de önemli açıklamalar yaptı.

Perinçek şu ifadeleri kullandı:

“Doğalgazın bulunması hepimizi çok çok sevindirdi. Başka kaynaklar da kuşkusuz bulunacaktır. Biz Türkiye’nin geleceğinden eminiz umutluyuz. Türk milletinin büyük cevherine ve üretim devrimi kabiliyetine sonuna kadar güveniyoruz. Şunu eklemeliyiz bu bir define değil, bunu belirtmek lazım çünkü toplumda öyle yanlış anlaşılmalar var. Sanki doğalgaz petrol bulunursa define bulunmuş gökten altın yağmış gibi olur. Dereden akan su gibi doğalgazı avuçlarımızla toplayacak değiliz. Ekonomide her zaman bütün zenginliklerin kaynağı emektir. Sermaye de birikmiş bir emektir. Önümüzde emek vermek var, orada sermayeyi tahsis etmek var. Sayın Cumhurbaşkanı, 2023’de bu doğalgazı kullanabileceğimizi ifade etti. Türkiye planlarını yapacak; en ekonomik şekilde işletmesini kuracak.”

UMUTLARI ABD OLANLARIN ÇARESİZLİĞİ

Perinçek, doğalgaz rezervinin bulunmasını küçümseyen tavırları şu sözlerle eleştirdi: “Milletin hiçbir sevinicini paylaşamıyorlar. Devamlı Türkiye acılar çeksin, başarısızlıklar olsun istiyorlar. Bunlar, Türk milleti ile ortak beraberliklerini kaybetmiş menfi unsurlar. Bütün umutları da Amerika ile birlikte. ‘Türkiye zayıflar, başarısız olur, ekonomik bunalımdan yaralı olarak çıkar veya çıkamaz, o zaman bizde Amerika’yla beraber projemizi yürütürüz’ diye düşününler var ama hiçbir kıymetleri yok. Bu milletin muazzam bir duygu beraberliği var, ortak umutları ve özlemleri var. Bunlar Türkiyemizin geleceğini belirleyecek.”

DOĞU AKDENİZ’DE GÜÇ DENGELERİNİ LEHİMİZE ÇEVİRMEK

Perinçek, Karadeniz’deki bu gelişmenin Doğu Akdeniz’deki mücadeleye nasıl yansıyacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı: “Bütün çelişmelerin odağı bugün Akdeniz’de. Burada AB’den daha çok karşımıza çıkan güç ABD ve İsrail. AB’nin deniz kuvveti ABD gibi değil. Doğu Akdeniz’de sonuç itibariyle uluslararası hukuk geçerli değil korsan hukukunu gündeme getirmek istiyor Yunanistan. Doğu Akdeniz’deki sorunu tamamen güç dengeleri içinde düşünmemiz lazım. Karşımızda ABD, İsrail, Yunanistan askeri ittifak kurdular. Noble Dina diye Nemesis diye Tevrat’tan Yunan mitolojisinden alınmış intikam hikâyeleri ile Türkiye’yi hedef alan tatbikatları ABD ve İsrail uyguluyor. Bu nedenle Doğu Akdeniz’deki güçlü olmamız lazım. Donanmamız güçlü, Türk Ordusuna sonunda kadar güveniyoruz. Fakat karşıdaki güçlere baktığımız zaman, bizim de ittifak potansiyelimizi devreye sokmamız lazım. Özellikle Suriye’yi, Mısır’ı, Rusya’yı Doğu Akdeniz’de yanımızda tutabilmek için gerekli siyasi müdahaleleri hükümet de gündeme getirecektir.”

“TÜRKİYE ATLANTİK EKSENİNDEN ÇIKTI”

Perinçek, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın “Türkiye eksen değiştiriyor” sözleriyle başlayan tartışma hakkında şu yorumu yaptı: “Türkiye, Atlantik sisteminden ayrıldı. Atlantik sistemi Türkiye’yi bölmeye kalktı; bizi borç batağına inen programlar dayattı. Türkiye ekonomisini ayakta tutmak ve üretim yapabilmek için Atlantik yönetiminin dışına çıktı. Bu bizim Silivri duvarlarını yıkmamızla, 2014 yılında başladı. Arkasından ABD’nin silahlı gücü FETÖ Gladyosu, 15-16 Temmuz gecesi Türkiye’yi işgal etmeye kalktı ve ezildi. Türkiye Amerikan emperyalizmine karşı başı dik, bağımsızlıkçı bir yola girdi. Asya’da yerini almaya başladı. Türkiye yükselen Asya uygarlığının önder ülkelerinden biri. Türkiye artık Atlantik’te yaşayamaz, değişen eksen budur.”

Doğu Perinçek karadeniz doğalgaz