Davutoğlu'ndan kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Davutoğlu Türk-İş'i ziyaret etti, işçilerin merakla beklediği konular hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, şu an için kıdem tazminatıyla ilgili özel bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Davutoğlu'ndan kıdem tazminatı açıklaması

Kıdem tazminatının fona devredilmesi uzun zamandır tartışma konusuydu. Başbakan Davutoğlu, şu an için kıdem tazminatıyla ilgili özel bir düzenlemenin olmadığını açıkladı. Yani kıdem tazminatının fon sistemine devredilmesi bir kez daha rafa kalkmış oldu.

Davutoğlu'nun Türk-İş ziyaretinde değindiği bir başka konuysa iş güvenliğiydi. Başbakan, İş Güvenliği Yasası'nın önümüzdeki günlerde meclisten çıkacağını söyledi.

Bir diğer konu karayollarında çalışan taşeron işçilerdi. 6 binden fazla taşeron işçinin kadroya alınmasına yönelik yargı kararı var. Ancak karayolu taşeron işçilerine 3 yıldır bu hakları verilmiyor. Davutoğlu bu konuyla ilgili de konuştu. Karayollarının duyduğu ihtiyaç oranında bu işçilere kadro verileceğini söyledi. Ancak sayı vermedi. Başbakan, kadroya alınmayan işçilerin diğer hukuki haklarının verileceğini açıkladı.

Karayollarında çalışan kaç taşeron işçi kadroya alınacak, kadroya alınmayanlara tazminat mı ödenecek? Davutoğlu, konuyla ilgili ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

açıklaması kıdem tazminatı başbakan davutoğlu