Cumhurbaşkanlığı, siber güvenlik çalışmalarını tek elde toplamak için harekete geçti

Cumhurbaşkanlığı, siber güvenlik çalışmalarını tek elde toplamak için harekete geçti. Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile TÜBİTAK'ın yaptığı çalışmalar, tek çatı altında birleştirilecek. Çalışmalar ile siber güvenlik altyapısının yerlileştirilmesi hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan talimat verdi, uzmanlar kolları sıvadı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından teknoloji kurmaylarına siber güvenlik altyapısının incelenmesi için talimat verdi. Beştepe Sarayı'nda bir siber güvenlik merkezinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanının teknoloji kurmayları ve Devlet Denetleme Kurulu uzmanları bir çalışma başlattı. Dünyadaki başarılı güvenlik uygulamalarını inceleyen uzmanlar, siber güvenlik otoritelerinden gelen görüş ve önerileri de alınıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda yapılan siber güvenlik çalışmaları tek çatı altında toplanacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile TÜBİTAK gibi kurumlarda ayrı ayrı yapılan siber çalışmalar da bu havuzda birleştirilecek.

Çalışmalar ile siber güvenlik altyapısının yerlileştirilmesi hedefleniyor.

Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım'ın güvenlik ekibi, olası suikast girişimlerine karşı yeni cihazlarla donatıldı. Yıldırım'ın katılacağı miting ve kalabalık alanlarda kullanmak üzere de koruma ekibine, "Taser" (Tiyzır) isimli şok cihazı verilmesi için harekete geçildi, cihazın siparişi verildi. Cihazla, şüpheli bir kişi kaçmaya çalışması durumunda 10 metre uzaklıktan yakalanabilecek.

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanlığı siber güvenlik