Türk ve Rus heyet İdlib'i konuştu

Türk ve Rus heyetler Ankara'da bir araya geldi. Toplantıda, İdlib'de sükunetin sağlanması için atılabilecek adımlar görüşüldü. Suriye ordusu, Halep ve İdlib kırsallarında 600 kilometrekareden fazla alanda hakimiyet sağladı. Diğer yandan Türkiye'nin İdlib'e sevkiyatları da sürüyor...

Türk ve Rus heyet İdlib'i konuştu

İdlib düğümü için ilk toplantı yapıldı. Astana hazırlığı kapsamındaki toplantıda Türk ve Rus heyetler bir araya geldi.

Ankara'da cumartesi günü gerçekleşen toplantıda İdlib'deki son durum ele alındı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türk heyetini, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal temsil etti. Toplantıya, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentyev katıldı. Türk ve Rus askeri istihbarat makamları temsilcilerinden oluşan karma heyetler arasında iki tur halinde 3 saatlik görüşme yapıldı. Görüşmelerde, sahada bir an önce sükunet sağlanması ve siyasi sürecin ilerletilmesi için atılabilecek adımlar konuşuldu. Görüşmelere, gelecek haftalarda devam edilmesi kararlaştırıldı.

Gözler ise İdlib sahasında. Suriye ordusunun M 5 yolu üzerindeki ilerleyişi sürüyor. Halep ve İdlib kırsallarında 600 kilometrekareden fazla alanda hakimiyet sağlandı. Açıklama Suriye Ordu Genel Komutanlığı'ndan yapıldı.

Açıklamada, "Sivillere karşı saldırılarını arttıran ve canlı kalkan olarak kullandığı terörist örgütleri bitirmek için sahadaki ilerleyişin devam ettiği" ifade edildi.

Suriye Haber Ajansı Sana da İdlib Serakib'i görüntüledi. Terörün temizlendiği kentte teröristlerin ardında bıraktığı yıkım görüldü.

Türkiye'nin de bölgeye sevkiyatları sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib'deki gözlem noktalarına obüs, mühimmat ve komando takviyesi yaptı.

Türkiye'nin farklı birliklerinden gönderilen askeri konvoy, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.

Askeri personel tarafından tırlardan indirilen obüsler, geniş güvenlik önlemleri altında İdlib'deki gözlem noktalarına yönlendirildi.

ulusal.com.tr

ankara idlib