Erdoğan'dan sert tepki!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrasında açılım süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. "Dolmabahçe mutabakatı ifadesini kabul etmediğini ve o fotoğrafın verilmesinin yanlış olduğunu" söyleyen Cumhurbaşkanı HDP'ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan "koalisyon olmazsa, erken seçim olur" mesajını yineledi

Erdoğan'dan sert tepki!

Bayram namazını İstanbul Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, namaz sonrasında açıklama yaptı. Erdoğan koalisyon çalışmalarını değerlendirdi, "erken seçim" uyarısını yineledi.

"Bu şartlar sonrasında koalisyon oluşmuyorsa kapısı çalınacak mercii milli iradedir."

Erdoğan'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki terör olaylarını hatırlattı.

" Bölücü örgüt minibüsleri tarayabiliyor. Ne yazık ki ölüm haberleri alıyoruz."

Cumhurbaşkanı "Meclis'te temsil kabiliyetine bulmuş olan uzantı" ifadesiyle niteledeği HDP'ye mesaj verdi.

"Bu şartlar altında parlamentoda temsil kabiliyeti bulmuş olan uzantının kalkıp elinden geleni yapması gerekir. Bizim organik bağımız yok. Olmayacak tabi ama inorganik bağının olduğu ortada"

Açılım süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Erdoğan Dolmabahçe'de yapılan mutabakatını kabul etmediğini belirtti.

"Dolmabahçe mutabakatı ifadesini asla kabul etmiyorum. Ortada bir hükümet vardır diğer tarafta grubu olan bir siyasi parti vardır. Neyin mutabakatını nasıl yapıyorsunuz. Ülkemizin geleceğine yönelik atılacak bir adımsa bunu yeri parlamentodur. Bu parlamentodan güçlü bir şekilde çıkınca onun bir değeri olur. Bölücü örgüte sırtını dayamış olanlarla bir mutabakat asla yapılamaz böyle bir şey düşünülemez. Burada yan yana durup bir fotoğraf karesi içinde yer almak doğru bir şey değildir."

Erdoğan, HDP'yi hem süreçte taraf olduğunu söyleyip hem de olaylara sessiz kalmakla eleştirdi.

pkk hdp tayyip erdoğan