Soma'da işçiler ayaklandı

Somalı maden işçilerinin öfkesi dinmiyor. Yüzlerce madenci deyim yerindeyse soruşturmaya el koydu. İşçilerin ilk hedefi sendika binası oldu. Sendika yönetimi işçilerin baskısına dayanamayarak istifa etti. Bir sonraki durak ise faciadan sorumlu tuttukları Türkiye Kömür İşletmeleri binası oldu. "Özelleştirme değil kamulaştırma istiyoruz" sloganlarının atıldığı eylemde madenciler Türkiye Kömür İşletmeleri yöneticilerinin de istifasını istedi.

Dayıbaı'nın attığı "iş başı" mesajı bardağı taşıran son damla oldu. Faciadan sağ kurtulan maden işçileri ayağa kalktı.

Madene inmeyen işçiler soluğu Kaymakamlık binası önünde aldı. Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasını yeterli bulmayan işçiler soruşturmaya el koydu.

Yüzlerce maden emekçisinin ilk hedefi kendilerini yalnız bıraktıklarını söylediği sendika binası oldu. Maden işçiler, sendika yönetimini istifaya çağırdı.

İşçilerin baskısına dayanamayan Maden İş Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgencay istifa etti. Küçükgencay'ın ardından sendika yönetimi de istifalarını genel merkeze sundu.

Maden işçilerin bir sonraki durağı denetim ve kontrollerde ihmali bulunduğu söylenen Türkiye Kömür İşletmeleri müessese müdürlüğü oldu.

Çevik kuvvet barikatı önünden sloganlar atan madenciler müessese yönetimini istifaya çağırdı.

İşçiler kurum binasına yürümek istedi ancak çevik kuvvet engel oldu.

Müessese müdürünü açıklama yapmak için aşağıya çağıran madencilerin yanına Soma Kaymakamı Bahattin Atçı geldi.

Atçı, madencilerin kamulaştırma talebini haklı bulduğunu belirtti.

Kaymakam Atçı, önce müfettişlerin inceleme yaptığını söyledi, işçilerin itirazı üzerine ise sözlerini

HABER: DENİZ ADALI

KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

ulusalkanal.com.tr