İsrail'den ABD'ye Erdoğan şikayeti

İsrail'in Filistin'e yönelik kara saldırıları 3'üncü gününe girdi. Bir yandan saldırılar devam ederken diğer yandan da diplomatik gelişmeler hız kazandı. Hamas lideri Halid Meşal, Arap Birliği'nin ateşkes görüşmeleri için yaptığı Kahire davetini resmi olmadığı gerekçesiyle reddetti. İsrail ise "Hakaret ve soykırım ifadeleri" kullandığı gerekçesiyle Erdoğan'ı ABD'ye şikayet etti.

İsrail'den ABD'ye Erdoğan şikayeti

Filistin'de İsrail saldırıları sürerken, saldırının perde arkasında da diplomatik hamleler hız kazandı.

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'in, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere yaptığı Kahire davetini reddetti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Arabi, Meşal'i arayarak, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere Kahire'yi ziyaret etmesini istedi.

Ancak Meşal, teklifin resmi olmadığı gerekçesiyle Kahire davetini reddetti.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’i Gazze’de katliam yapmakla suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ABD'ye şikayet etti.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Netanyahu gece saatlerinde Kerry ile yaptığı telefon görüşmesi sırasında "Erdoğan’ın sözleri antisemitik ve soykırımın anısına hakaret içeriyor" dedi.

Netanyahu'nun diplomatik hamlesine, İsrail Dışişleri Bakanlığı da Türkiye uyarısıyla destek verdi. Bakanlık vatandaşlarına "zorunlu olmayan durumlar" dışında Türkiye’ye seyahat etmeme uyarısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

israil abd erdoğan holokost