Ankara Valiliğinden açıklama

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği güvenlik gerekçesiyle bir günlüğüne kapatıldı. Elçilikten yapılan açıklamada, vize ve diğer rutin hizmetlerin Pazartesi günü yapılmayacağı belirtildi. Ankara Valiliği de ilave tedbirlerin alındığını açıkladı.

Ankara Valiliğinden açıklama

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği, faaliyetlerini durdurdu.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, elçiliğin Pazartesi günü için kapalı olacağı belirtildi.

Elçiliğin güvenlik gerekçesiyle kapatıldığı belirtilen açıklamada, sadece acil hizmetlerin sağlanacağı, vize ve diğer rutin işlerin ise yapılmayacağı ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, Ankara'daki Amerikan vatandaşlara da uyarılar yapıldı. Amerikan vatandaşlarının kalabalık alanlar ve büyükelçilik binasından uzak durması istendi.

Konuya ilişkin bir açıklama da Ankara Valiliğinden geldi. Valilikten yazılı yapılan açıklamada, ABD kaynaklarından Türk istihbarat birimlerine Amerikalıların olduğu yerlere yönelik terör eylemi olabileceğine ilişkin bilgi geldiği kaydedildi. Valilik bu nedenle güvenlik önlemlerinin gözden geçirildiğini ve ilave tedbirler alındığını duyurdu.

Bu arada Ankara'da IŞİD'e yönelik operasyon başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 şüpheli için gözaltı kararı verildiğini, 12'sinin yakalandığını açıkladı.

Operasyonun önceden planlandığı belirtilirken diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin yabancı uyruklu olduğu, örgüte eleman kazandırmaya çalıştığı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlarının tespit edildiği öğrenildi.

GÜVENLİK EN ÜST DÜZEYE ÇIKARILDI

Elçilik önünde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartıldı. ABD elçiliğine çıkan her sokakta polisler uygulama başlattı.

Polis ekipleri elçiliğe yakın sokaklarda iş yerlerine gitmek isteyen herkesi, elçilik personeli dahil üst taramasından geçiriyor.

Ayrıca, sırtında çanta olan kişiler çok dikkatli şekilde inceleniyor.

abd ankara ankara valiliği abd büyükelçiliği