İstanbul'da FETÖ/PDY operasyonu: 30 gözaltı

F tipi örgütün mali ayağına yönelik İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 25 ev, 2 işyeri ve 1 şirkette arama yapıldı, 28 kişi gözaltına alındı. 23 kişiyse aranıyor. 51 kişilik gözaltı lisetesinde TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, MARİFED Başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu ve FİADER Genel Sekreteri Özgür Koç'un da yer aldığı belirtildi

İstanbul'da FETÖ/PDY operasyonu: 30 gözaltı

İstanbul merkezli 4 ilde F tipi örgütün mali ayağına yönelik operasyon düzenlendi.

9 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla illerinde eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Operasyonda 25 ev ve 2 iş yeri ve bir şirkette arama yapılırken 6’sı kadın 28 kişi gözaltına alındı, 23 kişi ise aranıyor.

Soruşturmada Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu Başkanı Rızanur Meral, MARİFED başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu ve FİADER Genel Sekreteri Özgür Koç'un da aralarında olduğu 51 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Gözltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilirek sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerin "himmet" adı altında toplanan yardım paralarını Bank Asya da açılan belirli hesaba yatırdığı belirtildi.

Yapılan suçlamaların ise “Terör örgütüne üye olma ve örgüt adına yardımda bulunma”, “Terörün finansmanına dair kanuna muhalefet”, “Yardım toplama kanununa muhalefet”, “Tehdit, yağma ve silahla adam yaralama” olduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

istanbul fetö operasyon pdy 30 gözaltı