Erdoğan: Esad'lı geçiş olabilir

Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hem Kremlin'den önemli açıklamalar geldi. Rusya Ankara ile Suriye konusunda yaklaşım farklılığının devam ettiğini bildirdi. Erdoğan'ın açıklamaları ise dikkat çekiciydi. ilk kez Suriye'de Esad'lı bir geçiş döneminin olabileceğini belirtti.

Erdoğan: Esad'lı geçiş olabilir

Moskova'da 1 saat 10 dakika süren Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından hem Kremlin Sarayı'ndan hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi.

Kremlin, Suriye konusunda görüş ayrılıklarının sürdüğünü belirtti.

Erdoğan'ın Moskova ziyaretinin ardından kullandığı ifadeler sıradışıydı. Cumhurbaşkanı, Suriye'de Esad'lı bir geçiş döneminin olabileceğini şu sözlerle ifade etti: "Tabii burda Esed'siz bir sürecin olması veyahut da bir geçiş sürecinde belki Esed'le gidilme gibi bir şey olabilir."

Erdoğan Rusya ile Suriye konusunda henüz bir uzlaşmaya varılamadığını ancak iki ülke Dışişleri Bakanlarının konuyu değerlendireceğini açıkladı.

"Rusya'nın henüz Suriye bakışında henüz bir netlik göremiyorum. Ancak şu konuda en azından Dışişleri Bakanlarımızın yeni bir çalışma başlatmalarını orada bir sürece bağladık. Biliyorsunuz önümüzde BM Genel Kurulu var. BM Genel Kurulu'nda ABD, Rusya, Türkiye Dışişleri Bakanları olarak üçlü bu konuda bir çalışma yapsınlar diye aramızda bir karara vardık. Neticeye göre bu sürece Suudi Arabistan ve İran'ı katarak bu çalışmaları sürdürelim."

ulusalkanal.com.tr