İran'da reformcu kanattan stratejik seçim hamlesi

İran'da Cuma günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Reformcu kanadın daylarından olan İshak Cihangiri, Hasan Ruhani’ni lehine seçimlerden çekildiğini açıkladı.

İran'da reformcu kanattan stratejik seçim hamlesi

Yakup Aslan/ Tahran

Şiraz kentinde düzenlediği seçim toplantısında taraftarlarına hitap eden Cihangiri, “Refomistlerin sesi olmak için geldim. Sadık, güçlü ve şefkatlı bir cumhurbaşkanına yardımcı olmanızı istiyorum. Omuzlarımda taşıdığım bu sorumluluğun yeterli olduğunu düşünüyor ve bundan sonra sizinle birlikte Ruhani’ye oy vereceğimi ilan ediyorum” diyerek, yarıştan Ruhani lehine çekileceğini ilan etti.

İran halkına Ruhani’ye oy vermesi için çağrıda bulunan İshak Cihangiri, “Ruhani’ye oy veriniz. O, zor günlerin adamıdır. Ruhani, İran milletine huzur, güvenlik ve kalkınmayı armağan etmek istiyor” dedi.

Cihangiri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylık sürecine ilişkin şunları söyledi, “Reformistlerin önde gelenleri ve Ruhani’nin bilgisi dahilinde seçimlere aday olmuştum. Ülkemiz için ne kadar çaba sarfettiğimizi bildirmek istiyordum”

Ruhani hükümetinde, İran Cumhurbaşkanlığı birinci yardımcılığı görevini sürdüren İshak Cihangiri’nin bu hamlesi ile birlikte 19 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine, Hasan Ruhani, İbrahim Reisi, Mustafa Mirselim ve Mustafa Haşimi Taba yarışacak, seçimlerde Mustafa Mirselim ve Mustafa Haşimi Taba’ya şans verilmiyor.

ulusalkanal.com.tr

iran cumhurbaşkanlığı seçim yakup aslan hasan Ruhani İshak Cihangiri