TSK'dan önemli adım

Türk Silahlı Kuvvetleri önemli bir karara imza attı. Subay adayları artık Amerika'da değil Çin Halk Cumhuriyeti'nden eğitim alacak.

TSK'dan önemli adım

Türk subayları artık Amerika'da eğitim görmeyecek. Genelkurmay Başkanlığı önemli bir karara imza attı. Dünya çapında üne sahip West Point Harp Akademisi'ne bundan böyle Türk Subay adayları gönderilmeyecek.

Haber Türk Gazetesi'nden Yasemin Güneri'nin özel haberine göre, Türk subay adayları artık Çin Halk Cumhuriyeti'nde eğitim alacak. Haberde, Genelkurmay Başkanları ve kuvvet komutanlarının yetiştiği Kuleli Askeri Lisesi, bu yıl ABD yerine Çin'e ve Güney Kore'ye öğrenci gönderdiği belirtildi.

Bu kapsamda Askeri Lise birincisi Murat Ünlü, Güney Kore'ye gönderildi. Başarılı diğer öğrenci de ikili anlaşmaların imzalanmasının ardından Çin Halk Cumhuriyeti'ne gönderilecek. Çin ve Güney Kore'ye giden öğrenciler dönüşte teğmen olarak mezun olacaklar.

Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin yabancılık çekmemesi için askeri liseye Çince bilen eğitmen aranıyor. Askeri lise öğrencilerine bundan böyle Çince de öğretilecek. Çinli öğrencilerin de Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Bu önemli adımın Çin Halk Cumhuriyeti ile yapılan 3.4 milyar dolarlık uzun menzilli hava savunma sistemi anlaşmasının arkasından geldi. Amerika füze savunma sistemi ihalesinin Çin'e verilmesinden duyduğu rahatsızlığı her kademede Türkiye'ye iletti.

ulusalkanal.com.tr

amerika tsk çin subay