Musul operasyonu 3. gününde

Musul operasyonu 3. gününde... Irak ordusu, Musul kentinin kenar mahallelerine 5 kilometre mesafeye kadar yaklaştı.

Musul operasyonu 3. gününde

Irak Musul'u terör örgütü IŞİD'den kurtarma operasyonu 3. gününde... Güneyden harekete geçen ordu birlikleri Musul kentinin kenar mahallelerine 5 kilometre kadar yaklaştı. Bu güne kadar 352 kilometre karelik toprak ise IŞİD'ten temizledi.

Irak ordusu, Musul'un güneydoğusundaki Hamdaniye ilçesinin merkezi Karakuş'tan IŞİD'li keskin nişancılar nedeniyle çekildi. Bartilla ve Hamam Ali kasabalarını ise IŞİD'ten aldı.

Operasyonu yavaşlatmak isteyen IŞİD ise Irak ordusuna bombalı araçlar ve havanlarla saldırıyor. Birçok köyden çekilmek zorunda kalan IŞİD, Abbasi köyüne doğru kaçıyor. IŞİD'in çatışmalarda çok fazla kayıp verdiği açıklandı.

Koalisyon güçleri IŞİD'i havadan vurmaya devam ediyor. Musul'un batı bölgesine yapılan saldırıda 13 IŞİD militanı öldürüldü. Ayrıca kentin güneyindeki Hemam Elil kasabası yakınlarında sivillerin silahlı saldırısı sonucu ise 15 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi.

Iraklı general Talib Saghati, istihabrat kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre Musul'da IŞİD militanı sayısının 5 bin ila 6 bin arasında olduğunu açıkladı.

Musul'dan kaçan 5 bin sivil Suriye'nin kuzeyindeki El Hal kampına yerleştirildi. Bine yakın sivil de Suriye sınırını geçmeye çalışıyor. Birleşmiş Milletler ise Musul yakınlarında bir kamp inşa ediyor.

Avustralya Musul'a 10 milyon dolar, Yeni Zelanda ise 1 milyon dolar yardım göndereceğini açıkladı. Yardımlar acil gıda, tıbbi yardım ve geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve beraberindeki heyet, Musul'un kuzeydoğusundaki Şeyhan bölgesinde yer tespitinde bulundu. Kınık, insani göçe karşı hazırlık yaptıklarını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr