Çiçek'ten uzlaşma komisyonu çağrısı

Meclis Başkanı Cemil Çiçek HSYK değişikliği konusunda anayasal çözüm önerdi, uzlaşma komisyonunun toplanması için çağrı yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamada Çiçek'in girişimlerine destek vereceklerini açıklamıştı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu teklifinin dondurulması sonrasında Meclis Başkanı Cemil Çiçek anayasal çözüm konusunda girişimlerde bulundu. Çiçek'in girişimlerine ilk desteği CHP Genel Başkanı Kemal Kıçdaroğlu verdi.

CHP yeşil ışık yakınca Meclis Başkanı Çiçek, HSYK konusunda Milliyet'e açıklamalar yaptı.

Anayasa değişikliği konusuyla ilgili olarak Başbakan’ın da Kılıçdaroğlu’nun da BDP’nin de açıklamaları oldu. Bir mutabakat var gözüküyor. Uzun çalışmanın sonucunda Hâkimler Kurulu’nun ayrı, Savcılar Kurulu’nun ayrı olacağı bir metin üzerinde genel yaklaşım oldu.

Meclis Başkanı anayasa çalışmaları sona eren uzlaşma komisyonundaki HSYK maddesine dikkat çekti. Çiçek, komisyon çalışmaları sırasında üzerinde mutabakat sağlanmış metin üzerinde çalışması gerektiğini belirtti.

Çiçek, "Uzlaşma Komisyonu için çağrıyı yapıyorum. Dolayısıyla, belki partilere bir konuşma yapmam gerekiyor yarın, öbür gün. O zaman gelirler, otururlar, çalışırlar. Tercihen komisyonda (Anayasa Uzlaşma Komisyonu) görev yapmış olanlar olursa epey mesafe kat edilmiş olur. Çok büyük ölçüde mutabakata varılmış bir metin zaten var. Sıfırdan tartışmak yerine yüzde 98 uzlaşılmış bir konu ortada dururken yeni bir arayışa girmek yerine gelin bu konuyu konuşalım, kökten çözelim" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

anayasa cemil çiçek hsyk uzlaşma