Nikos Kotzias'dan tarihi itiraf

Atina yönetiminin Doğu Akdeniz'deki kışkırtıcı adımları ile ilgili eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'dan tarihi bir itiraf geldi. Bölgedeki kriz için Türkiye ile müzakerelerde bulunması gerektiğini söyleyen Kotzias, Yunanistan'ın kıtasahanlığı iddiasının inandırıcı ve gerçekçi olmadığını belirtti.

Nikos Kotzias'dan tarihi itiraf

Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı ezberleri bozdu.. Atina yönetiminin Doğu Akdeniz'deki iddialarını eski dışişleri bakanı çürüttü...

ABD ve Fransa'yı arkasına alarak Yunanistan'ın uçuruma sürükleyen Atina yönetimine ülkedeki tepkiler artıyor. Daha önce eski başbakan ve çok sayıda siyasetçi, akademisyen ile bürokratın yaptığı uyarılara Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı da katıldı.

Doğu Akdeniz'de uygulanması gereken politikalarla ilgili Yunan Hükümeti'ne telkinlerde bulunan Eski bakan Nikos Kotzias, Türkiye ile müzakerelerde bulunulması çağrısı yaptı.

Kışkırtmalara dayanak olan gösterilen tezleri yorumlayan Kotzias, Atina yönetiminin kıtasahanlığı iddiasının inandırıcı ve gerçekçi olmadığını söyledi.

“BU İŞLER BÖYLE OLMAZ”

Kotzias "Yapmanız gereken şey Türkiye'yi sadece Kıbrıs'ta değil tüm Doğu Akdeniz'de de ekonomik canlanmaya katmak için çalışmak. Bunun yolu ise müzakereden geçer. Ama Yunanistan'daki pek çok insanın yaptığı gibi, binlerce millik Türkiye'nin münhasır ekonomik bölgesi olmadığını düşünürseniz, sadece Meis adasının münhasır ekonomik bölgesinin Doğu Akdeniz'in yüzde yüzünü aldığını düşünürseniz yanılırsınız. Bu işler böyle olmaz. Bazı işler dikkat ister, dostane politika, uluslararası hukuk ve oyuna başka şeyleri koyulması gerekir. Karşı tarafı bize döndürmeyin." dedi.

Kotzias'ın bu açıklamasıyla Doğu Akdeniz'de maksimalist kıtasahanlığı iddiasında bulunan Yunanistan'ın iddiaları bir kez daha çürütülmüş oldu.

ulusal.com.tr

yunanistan Dışişleri Bakanı doğu akdeniz Atina