Putin'den sert Türkiye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda Federal Meclis üyelerine yaptığı konuşmada AKP hükümetini sert sözlerle eleştirdi. "Rusya, Türkiye ile bölgesel güvenliğe ilişkin en hassas konularda işbirliği yapmaya hazırdı" diyen Putin, Türk hükümetinin uçağın düşürülmesinden pişman olacağını söyledi. Putin, "Biz Türk milletini Türk yönetimiyle aynı kefeye koymuyoruz" dedi

Putin'den sert Türkiye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında AKP hükümetine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Putin konuşmasında Türk milleti ile Türk hükümetini ayırdı. "Türk milleti iyidir, çalışkandır ve yeteneklidir. " diyen Putin hükümeti ise sert sözlerle eleştirdi.

Putin, "Türkiye'nin uçağımızı düşürmesini unutmayacağız." dedi. "Türkler uçağımızı neden düşürdü anlamıyorum. Allah Türk yönetimini vicdan ve adalet duygusu ile akıldan yoksun bırakarak cezalandırmaya karar verdi." sözleriyle açıklamalarını sürdüren Putin, "Uçağımızın düşürülmesinden Türk hükümeti sorumlu. Bunu yaptıklarına pişman olacaklar. Moskova, Ankara'nın teröristlere yardım ettiğini görmezden gelemez." ifadelerini kullandı.

Rus lider, "Türkiye'nin teröristlere yardımını görmezden gelemeyiz. Rusya’nın tepkisinin ticari yaptırımlarla sınırlı kalacağı düşünen varsa son derece yanılıyor." dedi.

Rusya parlamentosunun alt ve üst kanatları olan Federasyon Konseyi ile Duma’dan yaklaşık bin vekil, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i dinlemek için Kremlin Sarayı’nın Georgiyevskiy Salonu’nda Putin'i dinledi. Rus liderin açıklamalarını 500’ün üzerinde yerli ve yabancı basın mensubu takip etti.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya Putin erdoğan ışid