Şeker kamışı hasadı başladı
Kocaeli'de şeker kamışının hasadına başlandı. Hasatla birlikte ürünün pekmeze dönüşme yolculuğu da hızlandı. Geleneksel yöntemlerle yapılan pekmeze talep yoğun.
Hasat için kollar sıvandı, oraklar hazırlandı.
Kocaeli'de üretilen şeker kamışının hasadına başlandı. Kandıralı üreticiler erken saatlerde tarlanın yolunu tuttu.
Geleneksel yöntemlerle yapılan pekmeze talep yoğun.Merdanelerden geçirilerek çıkarılan ürünün öz suyu, ince delikli süzgeçte süzülerek kazanlarda odun ateşinde kaynatılıyor.
Pekmezin dibinin tutmaması ve yanık kokusunun oluşmaması için de sürekli karıştırılıyor.
Geleneksel yöntemlerle yapılan ve kilogramı 100 liradan satışa sunuluyor.