Ak Saray Avrupa basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Sarayı Avrupa basınında tartışılıyor. İngiliz Telegraph gazetesi, konutun 14'üncü Lui'nin ihtişamını bile geçtiğini yazdı. Alman Die Welt Gazetesi de harcamaları gündeme getirdi; 'Erdoğan'ın Türklere maliyeti 1 milyar dolar' başlığını attı.

Ak Saray Avrupa basınında

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 milyar 370 milyonluk Ak Saray’ı şimdi de Avrupabasınında gündem oldu.

İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesi, Erdoğan'ı, Fransa Kralı 14. Louis ile karşılaştırdı. Gazete Aksaray'ın 14. Louis döneminde büyütülen Versay Sarayı'ndan 4. kat daha büyük olduğunu yazdı. Erdoğan'ın ‘’Güneş Kralı’’ olarak bilinen Fransa Kralı'nın ihtişamını geride bıraktığını belirtti.

Alman Die Welt Gazetesi de, Cumhurbaşkanlığı sarayına yapılan harcamaları gündeme getirdi. 'Erdoğan'ın Türklere maliyeti 1 milyar dolar' ifadesini kullandı.

Die Welt'in haberinde, başlangıçta 250 milyon dolar olarak açıklanan sarayın maliyetinin ikiye katlandığı kaydedildi. Toplam harcamanın 615 milyon doları bulacağını yazan gazete bu miktarı Erdoğan'ın göreve başlama maliyeti olarak ifade etti.

Die Welt son olarak da ülkenin 2013 yılı bütçe açığının resmi rakamlara göre 8 milyar dolar civarında olduğu hatırlatmasını yaptı.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan avrupa basın ak saray