"İslam dünyasından ses yok!"

Mehmet Diyanet İşleri BaşkanıGörmez, Gazze için başlatılan yardım kampanyasında 52 milyon 900 bin lira toplandığını belirtti. Görmez, “bugün Gazze tamamen elektriksiz. Işık, su, ilaç, gıda yok. İşin en üzücü tarafı dünyadan ses yok, uluslararası yardım kuruluşlarından ilgi yok, çok daha kalbimi yaralayan husus ise İslam dünyasından ses yok" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ramazan ayında Diyanet üzerinden başlatılan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı koordinasyonunda devam eden Gazze'ye yardım kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Görmez, Gazze için başlattıkları yardım kampanyası kapsamında 52 milyon 900 bin lira toplandığını açıkladı. İsrail’in Görmez, Gazze’ye saldırısına sessiz kalan petrol zengini Müslüman ülkelere seslendi.

Toplantıda IŞİD terörüne de değinen Görmez, "böyle bir oluşum bizim tarihimizde yoktur. Böyle bir düşünce bizim dünyamıza, tarihimize, medeniyetimize ait değildi"r dedi.

Toplantıya katılan Eski Filistin Evkaf ve Din İşleri Bakanı İsmail Rıdvan da, Filistin meselesini sahiplenen, Türk halkına teşekkür etti.

Filistin'de düşman saldırılarından kaynaklanan çok büyük afet yaşandığını dile getiren Rıdvan, Filistin halkının düşmanca saldırılar ve ambargonun sona ermesini istediğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

HABER-KAMERA: SABRİ KARA

israil su gazze Diyanet İşleri Başkanı Gıda ilaç ışık