Eski Cumhurbaşkanı saldırıya uğradı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, katıldığı bir konferansta aşırı sağcı Rumların saldırısına uğradı. Talat'ın konferans verdiği salona 70 kişilik Elam örgütü üyesi bir grup girmek istedi, salonun camları kırıldı, Talat salondan güvenlik görevlileri tarafından çıkarıldı.

Eski Cumhurbaşkanı saldırıya uğradı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde, müzakere sürecine katkıda bulunmak için katıldığı konferansta saldırıya uğradı.

Aşırı sağ duruşuyla bilinen ELAM örgütü mensubu 70 kişi konferansın verildiği salonun önünde toplandı. Küfürlü sloganlar atan grup, etkinliği izlemek için salonda bulunanları tehdit etti. İzleyiciler saatlerce salonda mahsur kaldı.

ELAM örgütü üyeleri, konferansı engellemek için polis barikatını aştı, binanın cam giriş kapılarını kırdı. Saldırganlar salona yanan meşale attı. Salonda terör havası estiren eylemciler, gazetecilere de saldırdı. Konferansı izlemek için gelen bir Kıbrıs'lı Türk'ün de yaralandığı bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı Talat, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Talat, saldırının ardından güvenik görevlileri tarafından salondan çıkarıldı.

Eski Cumhurbaşkanı Talat, Rum polisin yeterli önlem almadığını ifade etti. Talat, "Yeterli önlem alınmış olsaydı kapılar zorlanıp zorla açılmazdı." dedi

ELAM örgütüne mensup 3 kişi polis tarafından yakalanarak, tutuklandı.

ulusalkanal.com.tr

Kıbrıs saldırı mehmet ali talat