Diyar diyar gezdirdiler

Iğdır'da küçük Diyar'ın başına gelenler sağlık sistemindeki vahim durumu bir kez daha gözler önüne serdi. 4 yaşında hayata gözlerini yuman Diyar'ın yaşadıkları akıl alır gibi değil. Iğdır Diyar'ın derdine derman olamadı; Diyar bin 230 kilometre ötedeki Konya'ya sevk edildi. Minik kalbi ise bu uzun yolculuğa dayanamadı...

Diyar'ın cansız bedeni hastanede rehin alınmadı. Ancak babası oğlunun cansız bedenini kucağında 9 saat süren bir yolculuk ile eve götürebildi. Bu skandal fotoğraf bir tarafa daha vahimi ise Diyar'ın başına gelenler oldu.

İnşaat işçisi bir babanın oğluydu Diyar. Daha 4 yaşındaydı... Bayramın ikinci günü ateşlendi... Ailesi, küçük Diyar'ı hemen Iğdır Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Diyar Iğdır'dan Konya'ya sevk edildi. Evet, yanlış duymadınız bin 230 km uzaklıktaki Konya'ya.

Saatlerce hava ambulansı beklediler. 15 saat ardından Diyar kara ambulansı ile yola çıktı.

Diyar'ın 20 saatlik yolculuğa küçük kalbi dayanmadı. Minik Diyar, Önce Kars'da bir hastaneye götürüldü, ardındanda Erzurum'da bir hastaneye kaldırıldı.

Ancak götürülen hastanelerin hiçbiri küçük Diyarı kabul etmedi.

Diyarın minik bedeni baba oğcağına götürülecekti; ancak o da o kadar kolay olmadı. Diyar'ın cenazesi, babasının kollarında tam 9 saatte memleketi Iğdır'a ulaştı.

Acılı anne ve babanın tek bir isteği var.

Sağlık Bakanlığı da konuya ilgili açıklama yaptı. Bakanlık "Gereken yapılmıştır." demekle yetindi.

ulusalkanal.com.tr

oldu Iğdır sağlık sistemi sevk edildi