Resmen açıklandı! Dev banka için adım atıldı

Katar Ulusal Bankası, Finansbank'ı satın almak için görüşmelere başladığını resmen açıkladı. Finansbank ise henüz açıklamayı gerektirecek bir gelişme olmadığını savundu.

Resmen açıklandı! Dev banka için adım atıldı

Katar Ulusal Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Finansbank'ı satın almak için ön görüşmeler yapıldığı kaydedildi.

Finansbank ise henüz banka tarafından açıklamayı gerektirecek önemli bir gelişme olmadığı, gelişme olması durumunda gerekli açıklamanın yapılacağı ifade edildi.

Daha önce de basında çıkan haberlerde, Katar Ulusal Bankası'nın Finansbank'ı satın almaya çalıştığı iddia edilmişti.

Katar Ulusal Bankası'ndan Temmuz ayında yapılan açıklamada, uygun şartların oluşması durumunda Türk piyasasına girmeyi düşündükleri aktarılmıştı.

Öte yandan, 2 yıldır alıcı bekleyen Digitürk, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad El Sani, Türkiye'ye geldiği gün Katar Kraliyet Ailesine ait Bein Media Group'a ihaleye çıkmadan davet usulüyle satılmıştı.

Digitürk'ün Katar Kraliyet Ailesi tarafından yönetilen Bein Media'ya satılmasının üzerinden 3 ay geçti. Satışı gerçekleştiren Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) o günden bu yana satış süreci ve fiyata dair en ufak bir açıklama yapmadı.

Olası bir itiraz durumunda, tıpkı 2011'de Cine 5'in Katar Grubuna satışının iptal edilmiş olması gibi bir durumla karşılaşması tehlikesi bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

resmen açıklandı