Azerbaycan vatan savunmasında

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesi 1 ayı geride bıraktı. Cephede ezici üstünlük sağlayan Azerbaycan ordusu, 4 kent merkezi ve 180’e yerleşim birimini, Ermenistan’ın işgalinden kurtardı. Azerbaycan ordusu karşısında ağır kayıplar veren Ermenistan güçleri ise birçok mevziden geri çekilmek zorunda kaldı.

Azerbaycan vatan savunmasında

Dağlık Karabağ’da sıcak çatışmalar devam ediyor.

İnsani ateşkes ihlallerini sürdüren Ermenistan ordusu, Azerbaycan ordu birliklerinin bulunduğu mevkilere ve cephe hattına yakın sivil yerleşim birimlerine çeşitli silahlarla ateş açtı. Azerbaycan ordusunun verdiği sert karşılık sonrası Ermenistan ordusunun çok sayıda kayıp vererek geri çekilmek zorunda kald.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çatışmaların, Ağdere, Hocavend, Fuzuli, Zengilan ve Gubadlı yönlerinde yoğunlaştığını, cephe hattında durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğunu duyurdu.

Azerbaycan’ın, Ermenistan ordusunun Karabağ’da sivil yerleşim birimlerini vurması üzerine başlattığı operasyonda, bugüne kadar 4 kent merkezi ve 180’ye yakın yerleşim birimi Ermenistan’ın işgalinden kurtarıldı.

Karabağ’da ilan edilen 3 ateşkesi de kısa sürede ihlal eden Ermenistan ordusunun yerleşim birimlerine düzenlediği füze saldırılarında, şimdiye kadar aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 69 sivil yaşamını yitirdi, 322 sivil yaralandı.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefonla görüştü. Görüşmede, Karabağ'daki gelişmeler ele alındı.

ulusal.com.tr

Azerbaycan Mevlüt Çavuşoğlu dağlık karabağ Ermenistan