21 terörist etkisiz hale getirildi

Mehmetçik, PKK'nın yurda sızmasını önlemek için başta, Şırnak, Hakkari, Siirt, Mardin ve Bitlis olmak üzere operasyonlarını sürdürüyor. Son bir haftada toplam 21 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Eksi 29 derecede bile araziye çıkan güvenlik güçleri, örgütün 35 sığınağını imha etti

21 terörist etkisiz hale getirildi

Mehmetçik, şehirde, kırsalda, sınırda güvenliği hat safhada tutuyor. Özellikle, Şırnak, Hakkari, Siirt, Mardin ve Bitlis'te örgütün kış yapılanmasını engellemek için operasyonlar aralıksız sürüyor. Eksi 29 derecede bile operasyona çıkan güvenlik güçleri önemli başarılar kazandı.

TSK, operasyonlarla ilgili haftalık bilançoyu açıkladı. Hakkâri/Çukurca, Siirt/Eruh, Diyarbakır/Lice, ve Iğdır bölgelerinde toplam 21 terörist etkisiz hale getirildi.

Örgüt cephanelik sıkıntısı da yaşıyor. 38 EYP, 6 roketatar, 1 uçaksavar, 5 piyade tüfeği, yaklaşık 2 bin 700 Kg. amonyum nitrat ele geçirildi. Kaçakçılık faaliyetleri kapsamında ise 184 bin 760 paket sigaraya el konuldu.

Teröristlerin yurtiçindeki barınma alanları da bir bir yok ediliyor. Hakkâri, Siirt, Batman, Tunceli, Bitlis'te toplam 35 sığınak ve yaşam malzemeleri imha edildi. Sınırlardan geçmeye çalışan 4 bin 218 kişi de yakalandı.

Askeri kaynaklar operasyonlar neticesinde örgütün ağır darbe aldığını ve lojistik olarak zayıfladığını değerlendirdi.

Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, harekat süresince toplam 225 meskun mahal ve bin 860 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı.

Bilgilendirmeye göre El Bab'a yönelik 9 Aralık'ta başlatılan harekatta batıdan ve kuzeyden şehrin dış mahallelerine ulaşıldı.

Terör örgütü DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekat doğu-batı, kuzey-güney istikametlerinde devam ederken, terör örgütü PKK/PYD unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına devam edildi.

pkk diyarbakır Hakkari çukurca genelkurmay başkanlığı diyarbakır terör operasyonu