Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: ''NATO herhangi bir etkileşim istemiyor''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO ile ilişkileri değerlendirdi. NATO’nun Rusya ile herhangi bir etkileşim istemediğini söyleyen Lavrov, "Tüm çıkarları propagandayı kamçılamak ve Rusya’ya baskı yapmaktı. Artık tamam, mesele kapandı" dedi. Karadeniz'de artan savaş gemisi trafiği ile ilgili de konuşan Lavrov, "Rusya her türlü tehdide hazır" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: ''NATO herhangi bir etkileşim istemiyor''

NATO'nun tüm çıkarlarının propagandayı kamçılamak ve Rusya’ya baskı yapmak olduğunu söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G20 Liderler Zirvesi’nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

NATO’nun Rusya ile ilişkilerini değerlendiren Lavrov, "Gerçeklere dayanıyoruz. Gerçekler öyle ki, NATO bizimle herhangi bir etkileşim istemiyor" dedi.

NATO’dan Rusya ile ilişkilerin düzelmesine ilişkin sinyal gelip gelmediğinin sorulması üzerine Lavrov, NATO’nun ne yapacağına dair hiçbir şekilde bilgilerinin olmadığını belirtti. "Tüm çıkarları propagandayı kamçılamak ve Rusya’ya baskı yapmaktı. Artık tamam, mesele kapandı." ifadelerini kullandı.

"RUSYA HER TÜRLÜ TEHDİDE HAZIR"

ABD’nin Karadeniz’e sürekli savaş gemisi göndermesini de değerlendiren Lavrov, "Her türlü tehdide hazırız. Rusya topraklarının güvenliğini ve Karadeniz’in güvenliğini sağlama konusunda bizim için sorun yok. Ancak biz her zaman çatışmaya değil, iş birliğine dayalı projelerin geliştirilmesinden yanayız." dedi.

Lavrov, ABD’nin Rusya’yı kontrol altına almak için Karadeniz’e girmesinin istikrarı bozduğunu ve Washington’un Karadeniz ülkelerini çatışmacı bir politikaya ittiğini söyledi.

abd rusya karadeniz nato Sergey Lavrov bulgaristan washington italya moskova savaş savaş gemisi romanya roma G20 rusya abd USS PORTER rusya dışişleri ABD Karadeniz Rusya toprakları nato rusya konseyi nato rusya açıklaması