5 polisimiz son yolculuğuna uğurlandı

Mardin ve Hakkari'de şehit olan 5 polis son yolculuğuna uğurlandı. Sık sık PKK aleyhine sloganların atıldığı cenaze törenlerinde, aileler de hem hüzün hem de bölücü terör örgütüne karşı tepki vardı.

5 polisimiz son yolculuğuna uğurlandı

Mardin'de PKK saldırısında şehit olan polisler son yolculuklarına uğurlandı. Teröristler dün akşam saatlerinde yol kenarındaki ekmek tandırı içine tuzakladıkları bombayı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatmış, 3 polis şehit olmuştu.

Şehitler için Mardin'de tören düzenlendi.

Tören sonunda şehitlerin naaşı, yaklaşık 1 kilometre boyunca vatandaşların omuzlarında taşındı. Sık sık PKK aleyhine sloganlar atıldı. 2 bin kişinin yürüyüşüne protokol de eşlik etti..

Şehit olan 40 yaşındaki komiser yardımcısı Oktay İzgi'nin Türk bayrağına sarılı naaşı, Kayseri'ye götürüldü.

Aslen Erzurumlu olan İzgi, evli 2 çocuk babası. Babasını yıllar önce kaybeden İzgi'nin daha önce terörle mücadale yer aldığı fotoğrafları ve görüntüleri ortaya çıktı.

Komiser yardımcısı İzgi, Şehir Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne defnedildi.

Aynı salıdırıda şehit olan polis Sezgin Uludağ ise Isparta'da binlerce yurttaşın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Haberi alan ailesi dev Türk bayrakları astı.

Uludağ bir yıl önce Kütahya'dan Mardin'e atanmıştı.

3 şehit haberinden biri de Zogluldak'a düştü. 23 yaşındaki Çağdaş Arslan'ın haberini alan yakınları şehit evine akın etti.

2012 yılında Kocaeli'de göreve başlayan Çağdaş Arslan, geçen yıl Mardin'e atanmıştı.

Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Mehmet Tuhal ve Serkan Çölkesen de binlerce yurttaşın katıldığı törenlerle defnedildi.

Şehit polis memuru Mehmet Tuhal için Hatay'ın Hassa İlçesi'nde tören vardı.

6 yıllık memur olan Tuhal daha önce İstanbul'da olay yeri inceleme polisi olarak görev yapmıştı. Tuhal, Hakkari'ye 2 ay önce tayin edildi.

Şehidin kardeşi Fuat Tuhal'in Ankara'da Uzman Erbaş Okulu'nda okuduğunu ve perşembe günü mezun olup, Şanlıurfa'da göreve başlayacağı öğrenildi. Şehit binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Tuhal ile aynı kaderi paylaşan 24 yaşındaki Serkan Çölkesen ise 2 ay önce, kendi isteğiyle Hakkari'ye gitmişti.

Çölkesen için binlerce Antalyalı cenaze törenine akın etti. PKK'ya tepki sloganları atıldı.

Şehit, Muratpaşa İlçesinde son yolculuğun uğurlandı.

ulusalkanal.com.tr