NATO'cu komutan, Şehit Muhammed Cihangir Çubukçu için asılan Türk Bayrağı indirtmek istedi iddiası

Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit olan Tankçı Teğmen Muhammed Cihangir'in İzmir Buca'daki evi ile evinin karşısındaki, Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'nın duvarına Türk bayrakları asıldı. Ancak kışlada bulunan NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Amerikalı nöbetçi subayın, gece vakti Türk bayraklarını indirtmek istediği iddia edildi.

NATO'cu komutan, Şehit Muhammed Cihangir Çubukçu için asılan Türk Bayrağı indirtmek istedi iddiası

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Afrin'de ABD himayesindeki terör örgütlerine karşı yürüttüğü başarılı operasyonlarda, Türk milletini üzüntüye boğan şehit haberleri de geliyor.

PKK/PYD'li teröristlerin Afrin'de Türk tankına, ABD'nin verdiği ağır silahla düzenlediği saldırıda şehit olan Tankçı Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'nun İzmir'in Buca ilçesinde bulunan evine Türk bayrakları asıldı.

Aslen Şanlıurfalı olan şehidin evinin yanı sıra evin karşısındaki Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'nın duvarına da Türk bayrakları asıldı.

Ancak bu durumun kışla içinde bulunan NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bir Amerikalı subayı rahatsız ettiği öne sürüldü.

NATO üssünde görevli Amerikalı nöbetçi subayın Yasak olduğu gerekçesi ile gece vakti Türk bayraklarını indirtmek istediği iddia edildi.

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Haberlerin doğruyu yansıtmadığı, sabahın ilk saatlerinden itibaren bayraklar asıldığı ve hâlâ asılı olduğu" belirtildi.

ulusal.com.tr

izmir nato türk bayrağı Şehit Muhammed Cihangir Çubukçu izmir Buca