İsrail'den Gazze'ye kara operasyonu

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bilanço her geçen gün ağılaşıyor. Birleşmiş Milletlerin ateşkes çağrısına olumsuz yanıt veren İsrail yönetimi operasyonlarını sürdürdü. Salı gününden bu yana ölen Filistinli sayısı 165'e ulaştı. İsrail Ordusu ilk kez karadan operasyon yaparak Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları ile çatıştı.

İsrail'den Gazze'ye kara operasyonu

Birleşmiş Milletlerden gelen ateşkes çağrısına kulak asmayan İsrail Yönetimi Gazze Şeridi'nin kuzeyine kısa süreli askeri operasyon düzenledi. Salı gününden bu yana süren saldırılarda 33'ü çocuk, 16'sı kadın toplamda 165 Filistinli öldü. "Yahudi Sesi" isimli internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre 208 de İsrail vatandaşı yaralandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gazze'de gerginliğin düşürülmesini isteyerek, 2012'deki ateşkes uygulamasının yeniden tesis edilmesini isteyen bir bildiri yayımladı. Herhangi bir yaptırım gücü bulunmayan bildiride, Uluslararası hukuka saygı gösterilmesi ve sivillerin korunması istendi.

Çağrıları görmezden gelen İsrail, düzenlediği kara operasyonunda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları ile çatışmaya girdi. İsrail Ordusu'ndan 4 askerin hafif yaranaldığı operasyonda Hamas'a ait bir roket fırlatma rampası hedef alındı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, milisler uçaksavar kullanarak İsrail'e ait bir insansız hava aracını vurdu. Hava aracı Gazze'nin batısındaki Er Rimal bölgesine düştü.

İsrail ordusu olası bir kara harekatı için tatbikat ve hazırlıklarını sürdürüyor. Cumartesi günü konuşan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, hükümetinin 48 saat içinde kara harekâtı konusunda bir karar vereceğini söylemişti.

Öte yandan İsrail, Gazze'ye havadan nokta atışlarını sürdürdü. Gazze Emniyet Müdürü’nün evine düzenlenen hava saldırısında aynı aileden 18 kişi öldü. Saldırıda emniyet müdürü de ağır yaralandı. Sadırıda 50 kişinin de yaralandığını ifade edildi. Bu operasyon, İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda, tek seferde en çok ölümün gerçekleştiği saldırı oldu.

ulusalkanal.com.tr