'Uyanış Edirne'den başlayacak'

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, Edirne'de verdiği "Seçime Doğru Türkiye'nin Çıkış Yolu" isimli konferansta 'Türkiye bölünme noktasında' dedi…

'Uyanış Edirne'den başlayacak'

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, "Seçime Doğru Türkiye'nin Çıkış Yolu" isimli konferans vermek üzere Pazar sabahı Edirne'deydi. "Türkiye bölünme noktasına geldi" diye konuşan Uğur, bu oyunu bozmakta kararlı olduklarını vurguladı. Seçimlerin de normal siyasi seçim olmadığını kaydeden Uğur, "Biz muhalefet boşluğunu doldurmaya gitmiyoruz" diye konuştu.

Elit Balo Düğün Salonu'nda gerçekleşen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş açılış konuşmasında, "Yurdumuzun kuruluşu emperyalist işgallerin yapıldığı ve Kurtuluş Savaşı ile bu süreçte kurtulduğumuz, Cumhuriyet dönemi kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nde bugün hainler masa başında Cumhuriyet'i yıkmışlardır. Bugün bize düşen görev Vatan'da birleşerek yurdumuzu bu işgalden kurtarmaktır" dedi.

"Kurtuluşun simgesi Vatan Partisi", "Gülümse Türkiye Vatan'da birleştik" sloganları arasında kürsüye çıkan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, "15 Mart 2015 Ermeni Soykırımı yalanını uyduran emperyalistlerin, Türk düşmanlarının, Ermeni çetelerine şehit ettirttiği Talat Paşa'nın ölüm yıldönümü. Kendisini ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Edirne'nin kültüründen, sanatından, Selimiye'den söz etmek isterdim. Türkiye bugün yangın yeri. Güneydoğu Anadolu Bölgesi PKK terör örgütünün işgali altındadır. Bugün bizim yüzlerce, binlerce asker, polis, öğretmen, bir sürü verdiğimiz şehit mezarlarında ters dönmektedir. Beni aranızdan çıkmış bir Türk subayı, ömrü terörle mücadelede geçmiş kardeşiniz ya da ağabeyiniz olarak görünüz. Söyleyeceklerim siyasi değil bir vatan feryadıdır. Bugün İmralı Adası'nda bize emirler yağdıran, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kefen biçen, Büyük Kürdistan, Büyük İsrail projelerini Türkiye'ye dayatan bir katilin geldiği noktayı anlatacağım.

"BENİ PARAM PARÇA ETTİRMEDEN O KATİLİ ORADAN ÇIKATTIRMAM"

21 Mart'ta Diyarbakır'da sözde televizyonlara çıkacak çekilmiş olan videolarının gösterileceği bir bebek katilinin 1999'da neler söylediğini hatırlatacağım. Uyanışı Edirne'den başlatacağız. Bu kurtuluş Batı'dan başlayacak ve doğudaki Kürt kardeşlerimizi de içine alacak. Şimdi tutturmuşlar bebek katili prostat kanseri teşhisiyle dışarıya çıkarılacakmış. Biz daha öldük mü, Türk Milleti bitti mi? Tek başıma da kalsam o İmralı'nın kapısına yatarım, beni param parça ettirmeden o katili oradan çıkarttırmam" dedi.

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarının yükseldiği salonda Uğur, "O'nun askerleri olmaktan her zaman gurur, şeref duyarız arkadaşlar" dedi ve Öcalan'ın bir buçuk yıl önce Ulusal kanalda yayınlanan görüntülerini izlettirdi. Uğur daha sonra şunları söyledi:

"BİZ BU OYUNU BOZARIZ"

"40 bin insanımızın kanında sorumlu katilin karizması çizilir diye yandaş medya diğer medya bunu göstermedi. Ama bunlar gerçek sorguyu yapan benim. Şimdi Dersim'den birileri gidip özür diliyor. Birileri gidiyor Atatürk adına Cumhuriyet adına Dersim'den özür diliyorlar. Sen kimsin de benim adıma özür diliyorsun? Mustafa Kemal ve arkadaşları nur içinde yatsınlar. Türk'ü mezardan çıkaranlar adına nasıl gidip özür diliyorsun? Abdullah Öcalan haberler gönderiyor, 'Selam olsun Seyit Rıza'ya, selam olsun şehzadeye' Bu katillere selam gönderiyor, bizimkiler de bunu alkışlıyorlar. Bugün Diyarbakır'da Seyit Rızalar'ın Şeyh Saitler'in heykelleri, onun önünde tapınan insanlar. Bizim Kürt kökenli kardeşlerimizin yüzde 80'i bunlardan nefret ediyor. Bugün orada Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmadığından onların yanındaymış gibi bir tavır sergiliyorlar. Ne yapsınlar? Ben bunu bizzat yaşadım. Doğu'yu kaybedersek Batı'yı da kaybederiz. Biz bu oyunu bozacağız. Biz Türkoğlu Türküz. Şehitlerimiz mezarlarında ters dönüyorlar. Gazilerimiz tekrar kırılıyorlar. Gelir gelmez sattı Öcalan ve 'Beni asmayın, ne emrederseniz yaparım' dedi. Bu taşeron. Amaç Türk Milleti'ni bitirmek. Ama biz varız. PKK ile savaştım diyor. Komediye bakın. 1999-2002 arasında ne pazarlık yaptık, ne taviz verdik, ne de şehitlerimizi mezarlarında ters döndürdük. PKK terör örgütü minimize oldu. 2002'yi hatırlayın. Bir anda her şey değişti. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Turgut Okyan Yargıtay Onursal Üyesi Hakim biz İmralı'da birlikte çalıştık. İmralı'da bebek katilini yargılayan mahkemenin reisiydi. İdam cezasını verdi, kalemini kırdı.

"MUHALEFET BOŞLUĞUNU DOLDURMAYA GİTMİYORUZ"

Ondan sonra görev TBMM'nin değil mi? Bu karar gelecek ve onaylayacak. Peki ne oldu? Anlatayım kimse bilmez. Sümen altına konuldu. Üç yıl içinde kendi örgütünü satmasını sağladık. Sattı ve PKK bitti. Sonra mecliste onaylanacak ve idam edilecek diye bekledi. Bir baktık karar sümen altına konmuş. Tarihi, yaşadıklarımızı anlatıyoruz. Baktık ki bir erken seçim hikayesi çıktı. Bir alternatif Allah ile milleti kandıranlar küt diye iktidara geldi. Terör yine tırmanışa geçti, pazarlıklar başladı. Şehitlerimize 'kelle' denilmeye başladı. Yıl 2015 ve Türkiye bölünme noktasına geldi. 7 Haziran, normal siyasi seçim değil. 'Oylarımızı bölüyorsunuz' deniyor. Bu külliyen yalan. Vatan Partisi meclise girerse tek başına hiç bir partinin iktidar olma ihtimali yok. Biz muhalefet boşluğunu doldurmaya gitmiyoruz. Biz iktidar boşluğunu doldurmaya gidiyoruz. Türk Milleti bizim yanımızda. Bazı sandalyelerin boş kalmasına üzülmeyin. Bir daha ki Edirne'ye gelişimizde millet kuyruk olacak bu salonlar bize yetmeyecek."

Sevcan KALIPÇİNDEN/ hudutgazetesi.com