PKK'dan ayaklanma provası!

PKK'lılar; Hakkari, Diyarbakır, Şırnak, Ağrı Tunceli ve İzmir'de olay çıkardı. Yollarda ateş yakıp barikat kuran gruplar, polisle çatıştı. Eylemler nedeniyle esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Tokat'ta göstericiler yurttaşların tepkisiyle karşılaştı.

PKK'dan ayaklanma provası!

PKK'lılar; Hakkari, Diyarbakır, Şırnak, Ağrı, Tunceli ve İzmir'de terör eylemleri yaptı.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde PKK'lılar basın açıklamasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki polislere taşla saldırdı.

Polis, gösterici gruba göz yaşartıcı gaz ve basınçlı su ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan göstericiler, polise taş atmaya devam etti. 7 kişi gözaltına alındı.

Hakkari'de ise PKK'lılar bir mağazayı tahrip etti. İşyerine molotof ve taşlarla saldırdı. İşyerindeki müşteriler ise canlarını zor kurtardı.

Gruba polis müdahale etmek isteyince yüzü maskeli gruplar polise meyve kasalarıyla saldırdı. PKK'lılar gece saatlerinde ise Şemdinli'de askeri malzeme taşıyan bir kamyonu ateşe verdi.

PKK'lıların Diyarbakır'da hedefi iş yerleri oldu. İş makineleriye mağazalara zarar veren grup, yolda ateş yakarak polisle çatıştı. Olaylarda 1 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Üniversitesi'nde de olaylar vardı. İletişim fakültesinde barikat kurup, öğrencilerin sınavlara girmesi engellendi. Eylemde 19 kişi gözaltına alındı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yüzü maskeli bir grup, araçlarda kimlik kontrolü yaptı. Kontrol nedeniyle İpek Yolu'nda uzun TIR kuyruğu oluştu. Grubu dağıtmak için gaz bombaları ve tazyikli su kullanan güvenlik güçlerine göstericiler de molotof kokteylleri, havai fişek ve taşla karşılık verdi.

Teröristler, Tunceli'de Polis Lojmanları çevresinde önlem alan Emniyet güçlerine molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı.

İzmir'de ise polis araçları, eylem yapan PKK'lılar tarafından ateşe verildi.

Olaylar nedeniyle Şırnak, Hakkari ve Mardin'de esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Tokat’ta ise yürüyüş yapmak isteyen gruba halk tepki gösterdi. Niksar Yolu Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürümek isteyen gruba tepkiler çığ gibi büyüyünce, müdahale eden polis ekipleri olayları güçlükle yatıştırdı.

ulusalkanal.com.tr