Dünyada koronavirüs tehdidi

Koronavirüs, dünya genelinde tehdit oluşturmaya devam ediyor. Çin'deki mücadele etkili bir şekilde sürerken, salgından kaynaklı ölüm oranında düşüş var. Ülkede 62 bin kişi tedavi edilerek taburcu edildi. İran'da ölü sayısı 237'ye ulaştı. Avrupa ise panikte, NATO karargahında koronavirüs tespit edildi.

Dünyada koronavirüs tehdidi

Dünya koronavirüsle mücadele ediyor. Dünya genelinde salgının bulaştığı kişi sayısı 110 bin 90 oldu.

Virüs'ün ilk ortaya çıktığı Çin'de, ölü sayısı 3 bin 122'ye yükseldi. Hastanelerde tedavi edilerek taburcu edilen kişi sayısı ise 62 bine ulaştı.

Kovid-19, İran'da başta başkent Tahran olmak üzere hızla yayılıyor. Ölü sayısı 237'ye, vaka sayısı 7 bin 161'e yükseldi.

İran'da ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verildi, spor ve sanatsal faaliyetler de 20 Mart'a kadar iptal edildi.

Koronavirüs vakalarının arttığı yerlerden biri de ABD. Hayatını kaybedenlerin sayısı 17’den 22'ye yükseldi. Ayrıca, ABD'de 2 Kongre üyesi Kovid-19 taşıyıcısıyla temas nedeniyle karantinaya alındı.

Avrupa ise panikte....

İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 366'ya yükseldi. Devlet görevlileri de virüsten etkileniyor. Lazio Bölgesel Yönetim Başkanı Nicola Zingaretti'nin virüse yakalandığının açıklamasının ardından Kara Kuvvetleri Komutanı ve Piyemonte Bölgesel Yönetim Başkanının da virüs taşıdığı öğrenildi.

Avrupa'da koronavirüsün İtalya'dan sonra en çok görüldüğü yer İspanya. İspanya'da virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 25'e yükselirken, bunların 16'sının Madrid'de olduğu açıklandı. Ülkedeki vaka sayısı ise 999'a yükseldi.

Virüs nedeniyle 19 kişinin yaşamını yitirdiği Fransa'da da vaka sayısı 1126'ya ulaştı. Vaka sayısı Almanya'da 1112'ye, Portekiz'de de 30'a çıktı.

Belçika'da ise virüs tespit edilen kişi sayısı 239'a ulaştı. NATO karargahında da koronavirüs tespit edildi. Ayrıca Mons karargahı, AB'nin Savunma Ajansı ve AB Konseyi de koronavirüs vakaları var.

Koronavirüs'ün sıçradığı bir diğer ülke Bulgaristan oldu. Başbakan Boyko Borisovun katılımıyla yapılan olağanüstü oturumda 4 kişiye koronavirüs teşhisi konulduğu açıklandı.

İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs vakasının 39’a yükseldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada vaka sayısının yükselebileceğine vurgu yapıldı.

Katar, 14 ülkeden gelen tüm yolcuların geçici olarak ülkeye girişine yasak getirildiğini duyurdu. Bu arada ülke genelinde eğitime de ara verildi.

Suudi Arabistan da Kovid-19 ile mücadele kapsamında aralarında Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn de olmak üzere, 9 ülke ile uçak ve gemi seferlerini askıya aldı.

Ayrıca, koronavirüsten korunma amacıyla tüm camilerde dini ders ve Kuran ezberleme halkalarının askıya alındığı duyuruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ise önemli bir çağrısı var. Koca, yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında yurt dışı dönüşleri için "14 gün kuralı"na uyulmasını istedi.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs çin Kovid19