Avrupa Parlamentosu Türkiye raporunu açıkladı

Avrupa Parlamentosu Geçici Gözlem Heyeti, Türkiye'de yargılanan gazetecilerle ilgili raporunu açıkladı. 2,5 yıllık çalışmanın ardından hazırlanan raporda, delillerin tutarsız olduğuna dikkat çekildi. Raporda, muhalif gazeteciliğin suçlandığı vurgulandı.

Avrupa Parlamentosu Türkiye raporunu açıkladı

Avrupa Parlamentosu Geçici Gözlem Heyeti, Türkiye'de yargılanan gazeteciler ile ilgili çarpıcı bir rapor hazırladı. 2,5 yıllık çalışmanın ardından açıklanan raporda, önemli tespitler yer aldı.

Polonyalı, İngiliz, Fransız ve İtalyan parlamenterlerden oluşan heyet, gazetecilerle ilgili delillerin tutarsız olduğunu belirtti. Raporda, "Gazeteciler aleyhinde sunulan delillerin niteliğine ilişkin endişeler not edilmiştir" denildi.

Raporda, "Bazı haberleri araştırmak, başkalarından önce bazı bilgilere ulaşmak ve kaynakları gizli tutmak, komplo delili olarak sunulmuştur" ifadeleri yer aldı.

Heyet, "Olumsuz haberlerin servis edilmesi, savcılık tarafından devletin itibarını zedeleme niyetiyle işlenen bir fiil olarak sunulmuştur" tespitine yer verdi. Sanıkların aleyhteki delilleri bilmeden aylarca tutuklu bırakıldığı anlatıldı.

Avrupa Parlamentosu heyetinin raporunda, "Medyada karşılıklı iştirak ve politikacılar tarafından göz korkutan beyanlar otosansürü geleneksel basında yaygın hale getirmiştir" denildi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rapor gazeteci Avrupa Parlamentosu