Asker selamıyla öldü

Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren, Balyoz davasında beraat eden Tuğgeneral Ali Aydın'ı ziyareti sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Ölümünden hemen önce asker selamı veren Haspişiren'in son sözleri, "Ben 73 yaşında arkadaşlarımın yanına gitmeye hazırım, ben onlara selam dururum. Biz Türk milletinin ordusu Gazi Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Bu millet için gerekirse ölürüz" oldu.

Türk Ordusu'nu hedef alan Balyoz tertibi, 73 yaşındaki Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren'in ölümüne neden oldu.

Haspişiren ve eşi, birlikte görev yaptığı Emekli Tuğgeneral Ali Aydın'ı, beraat kararının ardından evinde ziyaret etti. Aydın'a geçmiş olsun dileklerini sunan Haspişiren, ziyaret sırasında hayatını kaybetti.

O anları Ali Aydın'ın kızı Aslıhan Aydın twitter hesabından anlattı.

Haspişiren önce, Türk Ordusu'nu hedef alan tertiplere karşı tepkisini dile getirdi. Emekli Korgeneral Haspişiren sert sözlerle tepkisini ortaya koydu.

Ben 73 yaşında arkadaşlarımın yanına gitmeye hazırım, ben onlara selam dururum. Biz Türk milletinin ordusu Gazi Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Bu millet için gerekirse ölürüz.

Bu sözlerin ardından ayağa kalkarak asker selamı veren Emekli Korgeneral, yerine oturduğu sırada kalp krizi geçirdi. Çetin Haspişiren hayatını kaybetti.

Korgeneral Çetin Haspişiren, 28 Şubat döneminde Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı görevini yürüttü. Emekli Tümgeneral Osman Özbek, Haspişiren için "Jandarma'nın modernleşmesine çok önemli katkıları olmuştur" dedi.

Haspişiren, "Gaflet içinde olan bazı kişiler, jandarma görevini tamamlamıştır. Ya lağvedelim ya da kır jandarması olsun diyorlar. Bu sözlerin arkasında sinsi bir amaç yatıyor" uyarısında bulunmuştu.

Haspişiren, 2012 yılında türban tartışması için, “Öğrenci olmayan militanlar da okullara kolayca sızabileceklerdir" yorumunu yapmıştı.

Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren'in, Türk-Kürt kardeşliği ve millet tanımıyla ilgili oldukça önemli uyarılarda bulunmuştu.

Türkiye Cumhuriyeti hudutları dahilinde kaç etnik yaşam olursa olsun, bütün bu etnikleri bir tek anadan doğmuş gibi Anadolu’nun bağrında birbirini kardeş bilerek kucaklayan, seven ve koruyan sağlam bir milliyetçilik vardır. Hiçbir güç bu milliyetçiliği ayaklar altına alabilecek kudrete sahip değildir. Anadolu için en geçerli, en yaşamsal, en insani anlayış olan bu milliyetçiliğin adı Atatürk milliyetçiliğidir. Bu milliyetçiliğin potasının adı da "Türklük"tür. Bu potada birlik vardır, bölücülük namussuzluğu yoktur.

Haspişiren, TSK'daki görevinden 2000 yılında ye ayrılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Balyoz kalp krizi