8 terörist öldürüldü, 2 terörist yakalandı - Bitlis haberleri

Bitlis'te bölücü terör örgütünün bahar yapılanmasına engel olmak için operasyona çıkan Mehmetçik, PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladı. Çatışma 8 terörist etkisiz hale getirildi, 2 PKK'lı terörist de yakalandı.

8 terörist öldürüldü, 2 terörist yakalandı - Bitlis haberleri

Sarp dağları aştılar, girilmez denilen yerlere girdiler. Terörle mücadele, terör örgütü PKK'yı inlerine gömdüler.

Mehmetçik bölücü terör örgütünü Türkiye topraklarından söküp atıyor. Yurtiçindeki kritik operasyonlardan biri de Bitlis'te sürüyor.

BİTLİS'TE 8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 2 PKK'LI YAKALANDI

20 Şubat'ta Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı birlikler tarafından, Sehi Ormanları bölgesine operasyon düzenlendi.

Kar kalınlığı 2 metre. Bölge dağlık. Mehmetçiğe havadan da destek verildi. Operasyon bölgesine indirilen mehmetçik arama tarama faaliyeti sırasında bir grup teröristler karşılaştı.

Teröristler, "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verdi, çatışma çıktı. 3'ü kadın 8 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist de yakalandı.

Bölgeyi karış karış arayan jandarma ekipleri barınak ve sığınakaları da tespit etti, çok miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesine el konuldu.

DİYARBAKIR'DA BÜYÜK OPERASYON

Mehmetçik Diyarbakır'da da büyük bir operasyona başladı. Lice, Silvan ve Kulp ilçelerine bağlı kırsal mahallerde soğaka çıkma yasağı ilan edildi.

Operasyonların amacı kırsalında faaliyet yürüten teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve sığnaklarının imha edilmesi.

BİR MAĞARADA PKK'YA AİT MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari'de yürütülen operasyonlarda ise örgüte ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Valilik Oğul Köyü kırsalında bir mağarada ele geçirilen malzemeleri açıkladı. 2 antitank mühimmat sevk fişeği, 2 büyük tüp, 200 metre kablo, 20 litrelik mazot, frekans sağlayıcı olarak kullanıldığı değerlendirilen radyo bulundu.

ulusalkanal.com.tr

pkk terörist bitlis çatışma