Erdoğan Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. İkilinin görüşmesinde gündem Suriye idi. Erdoğan Putin'e Suriye siyasi çözüm sürecinde PKK/PYD'nin yer almaması gerektiğini iletti. Görüşmede ekonomide yerli para kullanımı da konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Astana ve İstanbul'da gerçekleşen zirveler devamı olarak İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleşecek zirve öncesi yapılan görüşmede Suriye'deki son durum ele alındı.

Görüşmede, Suriye’nin yanı sıra, başta enerji olmak üzere iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ele alındı.

İkili, Suriye’de siyasi çözümün önünün açılması için Astana mekanizmasıyla elde edilen kazanımların önemine işaret etti.

Suriye’nin toprak bütünlüğünün önemini vurgulanan görüşemede Erdoğan, Suriye’yle ilgili siyasi süreçte, PYD/YPG ve söz konusu terör örgütünün güdümündeki gruplara yer verilmemesi gerektiğini aktardı.

Erdoğan ve Putin İsrail'in Suriye üzerinden İran'ı hedef alan tehditlerini de konuştu. İkili, Suriye’nin İran ile İsrail arasında bir çatışma sahası haline dönüşmemesi konusunda mutabık kaldı.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de ele alındığı görüşmede ticarette yerli paraların kullanımı ile ilgili bir an önce adım atılması için gerekli adımların atılması kararlaştırıldı.

ulusal.com.tr

erdoğan Putin