ABD ile Türkiye anlaştı

Türkiye Amerika Birleşik Devletleri arasında Genişletilmiş Bilgi Değişimi Yoluyla Uluslararası Vergi Uyumunun Artırılması Anlaşması imzalandı. Anlaşma uluslararası kaçakçılığı önlemek ve vergi uyumunun sağlanması için iki ülke arasında belirli bilgilerin paylaşımını ön görüyor.

ABD ile Türkiye anlaştı

Türk ve Amerikalı finans sistemini yakından ilgilendiren bir antlaşma imzalandı.

Anlaşma Gelir İdaresi Başkanlığının sitesinde Genişletilmiş Bilgi Değişimi Yoluyla Uluslararası Vergi Uyumunun Artırılması Anlaşması olarak duyuruldu.

Türkiye adına Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk ve ABD Büyükelçi John Bass 'in imzaladığı anlaşma kayıp ve kaçak ile etkin şekilde mücadele edilmesi ve vergiye gönüllü uyumun artırılması bakımından iki ülke arasındaki işbirliğinin kuvvetlendirilmesini amaçlıyor.

Anlaşma uyarınca değiştirilecek bilgilerin türü ve değiştirme zamanını önceden belirleyen taraflar, düzenli bilgi değişiminde bulunacak. taraflar hesap sahiplerinin bazı bilgilerini paylaşabilecek.

Ankara’da imzalanan antlaşma Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kabulü ve Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından yürürlüğe girecek.

ulusalkanal.com.tr