Fethullah Gülen'den jet yanıt

Başbakan Erdoğan'ın "Mektup aldım" sözlerine Cemaat cephesinden açıklama gecikmedi. Fethullah Gülen'in onursal başkanlığını yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Erdoğan'ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve hatalı yorumlar yapıldığını belirtti. Açıklamada, "O mektup Erdoğan'a hitaben yazılmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Fethullah Gülen'den jet yanıt

Başbakan Erdoğan'ın "Fetullah Gülen'den mektup aldım" sözlerinin ardından, Gülen'e yakın kişi ve kurumlardan jet açıklamalar geldi.

İlk açıklamayı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yaptı, Erdoğan'ın sözlerinin yanlış anlaşıldığı ve hatalı yorumlar yapıldığını ifade edildi.

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe’de bir kısım basın mensubu ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiği toplantıda bir mektuptan söz edilmiş ve bazı gazeteciler tarafından kamuoyuna bu minval üzerine bilgilendirmeler yapılmıştır. Yanlış bir bilgi üzerine bir takım hatalı yorumlar yapılmasını üzüntüyle karşıladık. İhtimal ki, Sayın Başbakan’ın sözleri tam anlaşılamadığından yanlış değerlendirmeler söz konusu olmuştur.”

Açıklamada, bir hükümet yetkilisinin Fethullah Gülen'e aracı gönderdiği ve mektubun o yetkiliye yazıldığı kaydedildi.

“Meselenin aslı şudur: Vakfımız Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi, saygıdeğer bir devlet büyüğümüzün kendisine gönderdiği kıymetli bir insanla görüşmüş; görüşme sonrasında bir mektup yazarak mukabelede bulunmuştur. Hocaefendi tarafından gönderilen mektup, Sayın Başbakan Erdoğan'a hitaben yazılmadığı gibi, muhtevasında da hiçbir "pazarlık" söz konusu değildir”

Fethullah Gülen'le birlikte ABD'de yaşayan ve konuşmalarının yer aldığı internet sitesinin editörü Osman Şimşek de Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Şimşek, "Bir dane-i hakikat bir harman yalanı yakar. Bakalım mektup ve hikayesi ortaya konunca "pazarlık" iftiracıları ne yapacaklar?!.'' ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr